Zafer İlköğretim Okulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve UNICEF işbirliği ile hazırlanan 7-19 Yaş Aile Eğitimi verildi.
Temel hedefi anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak olan proje kapsamında Zafer İlköğretim Okulu’nda bir dizi etkinlik ve çalışma yapıldı. Zafer İlköğretim Okulu velileri bir program dahilinde Sevim Yılmaz ve Mehmet Çoban tarafından seminer çalışmalarına alınıyor.  
7-19 yaş aralığında çocuğu olan her anne babanın katılabildiği bu eğitim programında ‘ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazanmak, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak’ konularına yer veriliyor. Eğitim sekiz hafta boyunca devam ediyor ve haftada bir gün olarak veriliyor.
Neden anne baba eğitimi?
Programla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “İnsanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne babanın çabası ve endişesi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, onlara yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar.7-19 yaş Aile Eğitimi Programı ailelerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini destekler.
Günümüzde yaşamın getirdiği zorluklar ve riskler nedeniyle çocuklar ve ergenleri yaşama hazırlamak, onlara gerekli becerileri kazandırmak ve ayakları üzerinde durmalarını sağlamak eskisinden daha fazla çabayı gerektirmektedir. Bu bağlamda ailenin gerekli becerileri kazanmasının desteklenmesi önemlidir.
Bir mesleği ve rolü yerine getirmede birçok eğitim almak gerekir. Anne babalık 24 saat ve bir ömür boyu süren bir roldür. Diğer mesleklerde deneme yanılma bir parça kabul edilebilir. Ancak anne babalık mesleğinde deneme yanılmaların sonucu ne yazık ki çok ciddi sonuçlara sebep olmaktadır. Anne babanın eğitimi çocuk yetiştirmede ciddi sorunların önlenmesini sağlayan önemli bir etmendir.”
Editör: Haber Merkezi