Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi 11/D sınıfı öğrencilerinden Gülçin Uysal, Munise Coşkun ve Dilek Usta Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ile “Mezhepler Tarihi” konusunda röportaj yaptı.

Mustafa Bilgiç mezhebin tanımını da yaptığı açıklamasında,“Mezhep, yol ve metot demektir. Mezhep bir araçtır, dinin bir yorumudur. Din tektir, mezhepler ise dinin farklı yorumlanmasıdır. Bu şuna benzer; bir kitabı üç ayrı kişi okursa üç ayrı yorum ortaya çıkar. Hayata rağmen değil hayatla beraber akabilmek için mezheplere ihtiyaç vardır” dedi.

Bilgiç şunları söyledi: “Allah; Kur’an da insanları tanışıp, kaynaşmaları için fırkalara ayırdığını ifade etmektedir. Mezhepler insanların insanlarla olan ilişkilerini kolaylaştırmak içindir. Kişilerin Allah’a karşı saygıları yoksa insanlara karşı saygıları da sahtedir. Mezheplerin farklılık arz etmesi doğaldır. Yeryüzünde bulunan canlı cansız tüm varlıklar birbirinden farklıdır, ancak kendisine benzerler. İnsanlar da dini algılarken farklı yorum ve algılamalar ortaya çıkmıştır ve bu yüzden birden fazla mezhep ortaya çıkmıştır. Kişiler mezheplerden herhangi birisine bağlı olabilirler ama asla bağımlı olmamalıdırlar.”

Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç röportajdan sonra öğrencilere Ord. Prof. Ali Fuat Başgil'in "Gençlerle Başbaşa" isimli kitabını hediye etti.
Editör: Haber Merkezi