Ödemiş İlköğretim Okulu 3/D sınıfı öğrencileri, uygulanan proje kapsamında 7 bin 30 plastik kapak toplayarak, engelli vatandaşların için tekerlekli sandalye alımına katkıda bulundular.
Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi hız kesmeden devam ediyor. Üniversitelerde bilinçli gençler topluluk ve kulüpleri; liseler ve ilköğretim okullarında da küçük bilinçli gençler ülke genelinde birlikte hareket ederek çevrelerindeki sorunlara karşı sorumluluk alıyor, proje üretiyor.
Ödemiş İlköğretim Okulu 3/D sınıfı öğrencileri de Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri “Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüşsün” projesini tamamladı. Proje, sınıflar arası plastik kapak toplama kampanyası başlatan ve en çok plastik kapak toplayan sınıfı ‘bilinçli sınıf’ belirleyip, ödül olarak da sınıfın tüm öğrencilerinin sinema ile ödüllendirileceği bir kampanya projesiydi. Sınıflardan gelen kapaklar 3/D sınıfı görevli öğrencileri ve her sınıftan gelen temsilciler eşliğinde sayılarak en fazla kapak teslim eden sınıf belirlendi. Bu belirlemede 3/D sınıfı 7 bin 30 plastik kapak toplayarak birinci oldu.
Bilinçli sınıf belgelerini pazartesi günkü törende alacak olan öğrencilere ödülleri de aynı gün verilecek. Okuldaki tüm sınıflardan verilen destekten ve katkıdan ötürü çok mutlu olduklarını ifade eden 3/D sınıf öğretmeni Mustafa Güngör, “Okulumuz öğrencileri, Bilinçli Gençler Derneği’nin ülke genelinde yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne katılarak; gerçekleştirdikleri kampanya projesi ile toplumsal bir soruna el birliği ile çözüm üretmede tek yürek oldu. Öğrencilerimizin her birine projede aktif olarak yer aldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi