Ödemiş 50. Yıl İlköğretim Okuluİzci Kulübü öğrencileri “Cami Çocuk Buluşması” kapsamında, öğretmenleri nezaretinde ilçeye bağlı Birgi beldesindeki tarihi Aydınoğlu Mehmet Bey Camii’ni ziyaret ettiler. 
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, müftülük personeli, cami imam hatibi İrfan Yaşar ve müezzin kayyım Erol Meşe tarafından karşılanan 50. Yıl İlköğretim Okulu İzci Kulübü öğretmen ve öğrencilerine caminin tanıtımının arkasından cami içerisinde kahvaltı ikram edildi. Kahvaltıdan sonra ise cami içerisinde saklambaç ve körebe oyunları oynandı. Cami imam hatibi İrfan Yaşar; cami ve bölümleri, caminin yapımı ve tarihçesi caminin mihrabı, minberi, kürsüsü ve bunların ne anlam ifade ettiğini, bunların ne zaman ve ne amaçlarla kullanıldığı hakkında detaylı bilgiler verdi ve her zaman okul ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.
BİLGİÇ, “CAMİLER TOPLUMUN BİR PARÇASI”
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise,camiler hakkında bilgiler edinmelerinin kendileri için faydalı olacağını, camilerin toplumun bir parçası olduğunu, camilerin sadece ibadet edilen mekânlar olmadığını, buraların aynı zamanda sosyal mekânlar olduğunu ifade etti.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir Zağanospaşa Camisi’nde: “Camiler Allah’a ibadetle beraber din ve dünya işlerinin görüşüldüğü meşveret yerleridir” diyerek camilerin aynı zamanda sosyal mekânlar olduğunu bildirdiğini söyleyen Bilgiç topluma, insanlığa ve kendilerine faydalı birer birey olmaya gayreti içerisinde olmaları konusunda tavsiyelerinde bulundu. Bilgiç, “Shakspeare’in ‘İnsanda öz olmasa söz Allah’a ulaşmaz’ dediği gibi özün olması için de iyi bir izleyici, dinleyici ve okuyucu olmalısınız. Gözlerinizde irilik değil dirilik olmalı. Mabetsiz, devletsiz, okulsuz bir medeniyet olmaz. Kahramanı olmayan milletler yaşayamaz. Özümüzün hammaddesi bilgi, amel, cesaret, sevgi, ahlak ve erdemdir. Şu duayı her zaman aklımızda tutalım, ‘benim ilmimi ve anlayışımı artır. Beni salih insanlar arasına kat’ dedi.
Müftü Mustafa Bilgiç daha sonra okul yönetimi ile programa katılan öğretmenlere de teşekkür etti. Camiye ziyarete gelen öğrencilere pide ve ayran ikramı yapıldı.
Editör: Haber Merkezi