Çocuk ve Aile Dergisi Gonca’nın organize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği “Kumbaram Dolsun Van’a Okul Olsun” projesine Tire Bilgi Koleji öğrenci ve velileri de destek oldu.
'Kumbaram Dolsun Van’a Okul Olsun' kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tire Özel Bilgi İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Özgüç, “Van depremi hepimizi derinden üzmüştür. Orada yaşananların bizim de başımıza gelebilecek türden bir afet olduğunu unutmamalıyız. Onun için; bizler de elimizden geldiği kadar onlara destek olmaya çalıştık. Öğrencilerimiz, biriktirdikleri harçlıklarını, velilerimiz gönlünden kopanları, Vanlı kardeşlerimize gönderdiler. Aslında yardımsever velilerimiz okulumuzun organizesinden önce değişik yollarla yardım etmişler. Gene de kampanyamıza 3 bin TL’ye yakın destek gösterdiler. Daha önce depremden hemen sonra da yaraların çabuk sarılması için bir kampanya yapmıştık. Ona da velilerimiz sahip çıkmıştı. Tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kampanyayı yürüten müdür yardımcısı Turhan Köse ise, “Öğrencilerimizin gösterdiği duyarlılık takdire layık bir davranıştır. Haftalık harçlığı 2 TL olup haftada 1 TL harcayarak biriktirdiğinden kampanyaya 50 TL getirip bunu az gören öğrencilerimiz var. Ailesi daha önce yardım yaptığı için kumbarasını boşaltıp destek olanlar var. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi kampanya ile ilgili olarak, “Para toplanmasından rahatsız olmuyoruz. Aksine çocuklarımızın yardımseverlik duygusunun gelişmesinden memnun oluyoruz. Vatanımızın doğusundaki kardeşlerimizin, çocuklarımızın yardımları ile yapılan bir okulda okumaları çok güzel bir kardeşlik bağı olacak” dedi.
Editör: Haber Merkezi