Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri geçtiğimiz cumartesi akşamı okul bahçesinde düzenlenen coşkulu bir kutlama töreni ile mezun oldu.
Mezuniyet törenine Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, 15 gün önce Tire Ö.M.A Anadolu Öğretmen Lisesi’nin okul müdürü olan şu anda ise Tire Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne atanan Kemal Akıl, mezun öğrencilerin aileleri ile arkadaşları katıldı.
2011-2012 Tire Ö.M.A Anadolu Öğretmen Lisesi mezuniyet töreni programında açılış konuşmasını okul müdür vekili Şadi Çakmak yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören başladı. Mezuniyet töreninde okul öğretmenleri sahneye davet edilerek, kendilerine çiçek verildi.
Tire Ö.M.A Anadolu Lisesi’nin 115 öğrencisini mezun ettiği gecede okulu derece ile bitirenlere ödülleri verildi. Nesibe Kahvecioğlu okul üçüncüsü, İzgü Elpeze okul ikincisi ve Damla Övek okul birincisi oldu.
Okul birincisi Damla Övek duygu ve düşüncelerini ifade ettiği konuşmasında, “Kendi adıma geriye dönüp baktığımda bu 4 yılı en başarılı şekilde okuluma ve öğretmenlerime layık bir öğrenci olarak geçirdiğimi görüyorum. Hem eğlenceli hem de verimli vakit geçirdim. Cahit Öğretmenimiz ‘Mutluluğun anahtarı çalışmaktır’ demişti. Bu söz hayat felsefem oldu. Şimdi burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Mezuniyet pastasının kesilmesi ve kep fırlatma töreninin ardından havai fişek gösterisi ile birlikte tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi