Zafer Mahallesi okul için bir hayırsever bulmak zorunda bırakıldı.
Zafer Mahallesi’ne ilk ve ortaokul yapılması için hayırsever vatandaş aranıyor. Hızla büyüyen Ödemiş’te özellikle Zafer Mahallesi’nde kentleşmenin artması ile birlikte bir okulun olmaması büyük sorun haline geldi. Mahalle muhtarı Mehmet Karaceviz ve mahalle sakinlerinin girişimleri de bu konuda fayda etmedi.
Zafer Mahallesi’ne okul yapılması için Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen dilekçeye cevap olarak  “Okul arsası olarak planlanan arsanın kamulaştırılmasının 2013 yılı için plana alındı. Ancak; 2013 yılında arsanın kamulaştırılması ile ilgili bütçenin yeterli olup olmayacağının kesin olarak bilinmediğinden bölgedeki sorunun çözümü için mülkiyeti kamuya ait mevcut imar planı içerisinde eğitim alanı olarak tanımlı taşınmazın bulunması veya belirtilen arsanın kamulaştırılması ile ilgili hayırsever bulunması halinde okul yapımının yatırım programına alınmasının mümkün olabileceği bildirilmiştir.” İfadeleri yer aldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan mahalle muhtarı Karaceviz, “Mahalledeki öğrenciler diğer mahallelerdeki okullara gidiyor, çocuklar ve gittikleri okullar için sorun teşkil ediyor. Her yıl devletimize dilekçe ile başvuruyorum. Fakat hep aynı yanıtı alıyorum. Mahallemizde okul yapılacak arazi var. Ama kamulaştırılması gerekiyor. Devletimiz kamulaştırma yapmak yerine, bu arsayı hayırseverlerimizden bekliyor. 'Kamulaştırma yapılırsa okulu inşa edeceğim' diyor"  
Vatandaşlarında mahallelerine okul yapılmaması ile ilgili tepkide bulunduklarını belirten Karaceviz,   "Hayırsever bulunmadığından okulun yapılamıyor olması kabul edilir gibi değil. Devlet niye hayırseverlerin eline bakıyor. Buradan devletimize olduğu kadar ilçemizin siyasilerine de sesleniyorum. Bu sorun Ödemiş'in sorunu tüm siyasilerimizden bu sorunun çözümü için bizimle beraber olmalarını ve her ortamda bu eksiği dile getirmelerini istiyoruz. Bu gidişle hayırsever bulunması için gazetelere ilan vereceğim.
Editör: Haber Merkezi