Pirinççi Köyü SS Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden gelen talep sonrası, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüşülerek 'Ceviz Yetiştiriciliği' seminer programını hazırladı.
18 saat sürmesi planlanan eğitim programında ceviz yetiştiriciliği, ceviz çeşitleri, ceviz hastalık ve zararları, ceviz fidanı yetiştiriciliği, ceviz aşı teknikleri ve ceviz budama konularının işlenmesi planlandı.
İlk seminer önceki gün Pirinççi Köyü’ne gidilerek yapıldı. Seminer, Ziraat Mühendisleri Melih Mıcık ve Yunus Emre Tatar’ın anlatımları ile gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin ve Pirinççi Köyü SS Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Nail Aalıtürk’ün katıldığı seminere ilgi çok yoğundu.
Yaklaşık yüz kişinin katılım gösterdiği seminerin çok verimli geçtiğini kaydeden Pirinççili Çiftçiler; ceviz yetiştiriciliği ile ilgili her türlü sorularını sorarak istedikleri bilgileri elde etme olanağı bulduklarını söylediler.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılan açıklamada; Şubat ayı ortalarında ceviz aşı teknikleri konulu ikinci seminerin katılımcılara uygulamalı olarak gösterileceği ve seminerin önümüzdeki günlerde Demirdere Köyü ve Bozdağ da düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.
                 
Editör: Haber Merkezi