21 Haziran'da Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda  düzenlenen seminer, Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi. Seminerde 'Değerler Eğitimi' konusu ele alındı.Ödemiş Ortaokulu Rehber öğretmeni Uzman Psikolog Aktan Sığırcı'nın sunumuyla gerçekleşen seminerde toplumu ayakta tutan temel değer ve ilkeler hakkında bilgiler verildi. Değerler eğitiminin önemine vurgü yapan  Uzman Psikolog Sığırcı, özellikle eğitim aşamasında temel insani değerlerin insanlara öğretilmesi gerektiğini ifade etti. seminere 40 yükümlü katıldı.

Müftü Bilgiç, "KENDİMİZİ TANIMAYA, KİBİR VE ÜMİTSİZLİK ENGELDİR"

 25 Haziran'da ise, 'Kendimizi Tanıyalım' konusunun işlendiği bir seminer düzenlendi. Seminer Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından gerçekleştirildi. Seminerde  kendimizi tanımak için  bize verilmiş olan akıl, irade ve vicdan devreye sokulmalı diyen  Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, insanda rahmani ve şeytani iki yönün olduğunu ve bunlardan hangisini besler isek o doğrultuda gelişeceğimizi anlattı. Bilgiç, "Kendimizi tanımanın önündeki en büyük engeller kibir ve ümitsizliktir. Çünkü kibir nedeniyle konumumuzu, bu dünyadaki  görev ve sorumluluklarımızı kavrayamayız, ümitsizlikte kişinin kendisini ve  yeteneklerini anlamasını engellemektedir" dedi.

Seminere Ödemiş Cumhuryet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül,Müftülük çalışanları, denetimli serbestlik müdürü Ruhşen Doğan ile denetimli serbestlik personelleri ve 70 yükümlü katıldı.Seminer, yükümlülerden Kerim Balaban'ın söylediği türküler ve yükümlü Talip Kaya'nın kendi yazdığı şiiri okumasıyla sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi