Ödemiş Belediyesi, suyun dezenfeksiyonda ileri teknolojiyi kullanıyor.
Ödemiş Belediyesi, Türkiye’de ilk kez içme suyu klorunu kendisi üretmeye başlayan kamu kurumu olarak uygulamaya başladı. 
Bugüne kadar içme suyu dezenfektasyonunda kullanılan kloru diğer kamu kurumları gibi dışarıdan temin eden Ödemiş Belediyesi, geçtiğimiz günlerde sıvı klor üretim sistemi ekipmanlarının temini ihalesini yaparak, Yeniceköy yolu üzerindeki artezyen tesislerinde deneme üretimine başladı.
Belediyenin kurduğu sistemde tuzdan elektrozliz yöntemiyle klor elde edilecek. Tamamen doğal yöntemle ve üretildikten hemen sonra suya verildiği için diğer dezenfekte ürünlerle kıyaslandığında daha sağlıklı ve güvenli olduğu belirtilen bu sistem, suda klor kokusu hissedilmemesi ve etkisinin yüksek olmasından dolayı daha az miktarda kullanılıyor ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan yöntem olarak biliniyor.
Sistemde klorun dışında ozon da üretileceği öğrenilirken, Türkiye’de bu iki özelliğe sahip sistemi içme suyunda kullanan ilk kamu kurumunun da Ödemiş Belediyesi olduğu kaydedildi.
Bu sistem sayesinde bundan böyle içme suyu dezenfeksiyonunda petro-kimya ürünleri yerine tamamen doğal olan ve yemeklerde kullanılan sofra tuzu türevi klor kullanılacaktır. Daha sağlıklı ve doğal yöntemlerle üretilen klor, önümüzdeki günlerde Ödemiş’in köylerine de verilerek sağlıklı içme suyundan faydalanmalarına katkıda bulunulacaktır.
Editör: Haber Merkezi