Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağdaş eğitim sistemini yakalama adına yürürlüğe koyduğu “Fatih Projesi” Tire’de 5 farklı okulda uygulamaya geçti.
 
Sınıfların teknolojiyle donatılması ve teknolojinin eğitimde daha etkin kullanılmasını hedefleyen Fatih Projesi, Tire’de Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi, Tire Kutsan Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi ve Gökçen Lisesi’nde uygulanmaya başladı.
Proje kapsamında belirtilen 5 okula akıllı tahta, kamera, lazer yazıcı gibi ekipmanlar gönderilirken, ilerleyen dönemlerde 2. Faz olarak Tire’deki meslek liseleri ve sırasıyla ortaokullar ve ilkokullar da proje kapsamına girecek.
PROJEYLE İLGİLİ EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Okullara verilen teknolojik eğitim ekipmanlarının verimli kullanılabilmesi için ise öğretmenlerin eğitimleri sürüyor. Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Eğitici Formatör olarak görevli Recep Çayıroğlu ve Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Fatih Projesi Eğitmeni Mete Arslan tarafından verilen kurslar 5 okulda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik olmakla birlikte, 30’ar saat sürmekte.
Kurs kapsamında, teknolojik ekipmanların kullanımıyla ilgili olarak tam donanımlı hale gelecek öğretmenlere, yeterli görüldükleri takdirde sertifika verilecek. Şu anda 5 okulun öğretmenlerini kapsayan kurslar, ilerleyen dönemlerde Tire’deki tüm okullardaki öğretmenlere de verilecek.
 
Editör: Haber Merkezi