Özel Haber: Yüksel Balcı

Ödemiş Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören, 36 zihinsel engelli öğrenci yaptıkları el işleri ile adeta harikalar yaratıyorlar. Öğrenciler 8’er kişilik sınıflarda bire bir eğitim görüyorlar.

Öğrencilere, el sanatları dersinde eğitim veren öğretmen Atay Akyol, “Engelli öğrencilerimiz tarafından yapılan ürünler, kapı süsleri, ebru sanatı, çeşitli olarak çocuklara yönelik el bilekliği ve kolye, kavak ağacından çeşitli süsleme çalışmaları, kilim dokuma ve taşlardan yapılan süslemeler, çeşitli ağaç türlerinden yapılan süsleme çalışmalar. Onun haricinde, keçe ile ilgili çalışmalarımız var. Sınıfımızda 8 öğrencimiz bulunmaktadır. 2 özel eğitim öğretmeni, bir de branş öğretmeni olarak çalışıyoruz. Çocuklarda genel olarak zamanlama sıkıntımız olmadığı takdirde, bire bir çalışmalar yapıyoruz. Ben ve Belma Şahin adlı hocamızla, çocukların zihin ve kas gelişimlerini geliştirmeye yönelik, çalışmaları dikkate alıyoruz. Bu çalışmalar özenle seçilip, çocukların uygulayabileceği şekle getirilmektedir.”

Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, mobilya ve iç mekân tasarımı öğretmeni Hakan Adagideli, “ 8 Öğrencimiz var. Öğrencilerimize, Okan Alkış ve Ayşe Ceren Coşkun hocamızla beraber mobilya ilgili farklı çalışmalar yapıyoruz. Buradaki amacımız, çocuklarımızın el becerilerini geliştirmektir. Yakma makinesi ve kıl testeresi ile çocukların el becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Atatürk resimleri, Türk Bayrağı resimleri gibi işleri yapıyoruz.”

Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu,”18 öğretmen, bir psikolog, 1 hemşire, 3 yardımcı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezimiz de orta, ağır, otistik öğrenciler eğitim görüyor. Saat 09.20’de başlayan ve 14.40’ta eğitimin sonlandığı merkezde, öğrenciler gelen servise imza ile teslim ediliyorlar. Öğrencilerin bina içerisinden dışarı çıkmalarını önlemek için okulda güvenli kapı kullanılmaktadır. Güvenli kapı sadece içeride bulunan düğme sistemi ile açılmaktadır.”

“Okulda grup eğitimine uygun olmayan 4 öğrenci ise, randevu ile gelmekte ve 2 saat eğitim aldıktan sonra, okuldan evlerine dönmektedirler.” 

Editör: Haber Merkezi