Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ödemiş Meslek Yüksek Okulu’nda Çevre Konulu Bir Bölüm Açılmasını Talep Etti

Çevrenin korunması ve gelecek nesillere sağlıklı, yaşanabilir bir kent bırakmak adına çevre projelerine büyük önem veren Ödemiş Belediyesi, Ege Üniversitesi Ödemiş Ziraat Meslek Okulunda yeni bir bölüm açılması konusunda girişimlerde bulundu.

 

ÇEVTUM UYGULAMA MERKEZİ OLABİLİR

Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Ödemiş Belediyesi’nin çevre projeleri hakkında bilgiler veren Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Çevre Teknikerliği” eğitim dalında ilçede bir bölüm açılmasını talebinde bulundu. Keskin, “İlçemizin güneyinde yer alan Atıksu Arıtma Tesislerinin bulunduğu bölgede “Çevre Teknolojileri Merkezi” (ÇEVTUM) oluşturuyoruz. Mandıracılar için kurduğumuz Ön Arıtma Tesisi, Katı Atık Toplama İstasyonu, Entegre Katı Atık Yönetimi, Anaerobik Tank gibi projelerimizi bu bölgede hayata geçiyoruz. Bu projelerin bazıları tamamlanmış durumda. Bazı projelerin de yüzde 50-60’ı yapım aşamasında.  İlçemizdeki Ziraat Yüksekokulunda çevre ile ilgili bir bölüm açıldığı takdirde, ÇEVTUM okulun uygulama merkezi ve laboratuvarı olarak kullanılabilir. Bu merkezin yüksekokula yakın bir bölgede olması da bir avantajdır” dedi.

 

Belediye Başkanı Bekir Keskin’in talebini en kısa zamanda değerlendireceklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, konuya sıcak bakarak, üniversitedeki Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkilileriyle görüştü. Rektör Candeğer Yılmaz, Ödemiş Belediyesi’nin eğitime katkı çalışmaları konusunda kız öğrenciler için açtığı misafirhaneden dolayı tekrar teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi