2009 yılında kurulan Ödemiş Kent Konseyine ilk kez Üniversite hocası Doçent Doktor Funda Yoldaş seçildi. Yoldaş “yeni bir soluk olacağız” parolasıyla iş başladı. Belediye Başkanı Mahmut Badem, Muhtarlar ve Sivil Toplum örgütlerinde fikrini alarak Ödemiş’in kalkınması için elini taşın altına koydu.

  Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Müdür yardımcısı olan 45 yaşındaki doçent Funda Yoldaş, Ödemiş’in kalkınması için elinden gelen tüm gayreti ortaya koyacağını belirtiyor.

  11 Temmuz da yapılan seçimle 75 oyun 75ini de alan      Yoldaş, Kent Konseyi Yönetimi ile birlikte, Ödemiş’e yeni projelerle önemli konulara imza atacağı görülüyor.

  Yoldaş ilk etapta, 15 Temmuz Demokrasi şehitleri Ormanı kurulması için harekete geçti. Ak partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Orman idaresiyle bu konuda çalışmalara başladı. Muhtemelen Ahrandı eteklerinde kurulacak olan “Demokrasi Şehitleri Ormanı” ile, her şehit için bir fidan dikilecek, daha sonra bu alan genişletilerek tam anlamıyla Demokrasi Şehitleri Ormanı halinde getirilerek gelecek nesillere armağan edilecektir.

  Ödemiş sevdalısı Doçent Funda Yoldaş, özellikle kanser hastalarını yakından ilgilendiren trombosit nakli konusunda Ödemiş’ten İzmiri de içine alacak şekilde bir trombosit bankası kurmayı hedefliyor.

  Ayrıca, birçok projesini gündemi getireceğini belirten Yoldaş Zihinsel engelli kişilerin rahatça bulunması için “Sevgi İzi” projesini geliştirmek için yetkililerle sıkı bir temasa geçeceğini belirtiyor.

 Funda Yoldaş çalışmaları ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“ Kent konseyleri il ve ilçelerde kurulmuş birer oluşumdur. Yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde kentin yaşamı ve vizyonu ve Kentin gelişimi için ortak çalışmalar yürüten bir kurumdur. Kent konseyi  Ödemiş’te 2009 yılında kurulmuştur. Sürdürülebilir bir kalkınma için, yaşanabilir bir kent için, hep birlikte burada yaşıyoruz. Daha iyi günlere adım atabilmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Ödemişin sorunlarını ele almak, Ödemiş halkımızla birlikte olabilmek için ortak projeler yapmak en büyük amacımızdır. Düşündüğümüz birçok projelerimiz var. Çevreyle, sağlıkla, engellilerimizle ilgili öncelikle bunları hayata geçirmek, bunları hayata geçirirken de en büyük hedefimiz, kentimizin kalkınması. Projelerimizden bahsedecek olursak, öncelikli olarak hedeflediğimiz üç proje var, aklımızda yapmayı planladığımız bu projeleri  belediye başkanımız Mahmut Bademle de paylaştık. Projemize olumlu baktılar.”

 “Öncelikle, biz çevreye duyarlı bir toplumuz, ben aynı zamanda bilim kadınıyım. Çevreyi ön plana çıkararak, bu duygularla işe  başlıyoruz. Öncelikle, son zamanlardaki şehitlerimizle ilgili olarak Demokrasi şehitleri adına bir Orman kurulması ile ilgili bir girişimde bulundum. Bu konuyla ilgili olarak Orman müdürlüğümüzle irtibata geçtik bu projeyi Kasım ayı itibariyle, hayata geçireceğiz. Bunu adını da Ödemiş “Kent Konseyi Demokrasi şehitleri ormanı” koyacağız. Tüm bunları yaparken, yönetim kurulumuzla görüşüp onlarında fikirlerini alarak karara bağlayacağız.”

“ Muhtarlarımız ve STK la birlikte geniş kapsamlı oluşum içerisinde olacağız. Bu oluşumla da, çevreye duyarlı projelerle, yine hak ve hukukun korunduğu projeler, engellilerimiz ile ilgili bir projemiz olacaktır. “SEVGİ İZİ” adı altında ülkemizde devam bir proje var, Ödemiş’te de bunu yapmak istiyoruz. Yine bununla birlikte Kızılay ve sağlıkla ilgili kurumlarla ortak bir çalışma yaparak turombosit nakli ile ilgili bir kampanya başlatmak istiyoruz. Kan bağışı yanında, özellikle lösemili hastalarda turombosit düştüğü zaman enfeksiyon kapmaları daha kolay oluyor. Bunu engellemek adına, turombosit ile ilgili bir çalışmamış olacak bu konuyla ilgili olarak görüşmelerimiz devam etmektedir. Henüz daha netleşmedi ama, bu konuyu yürütme kurulumuza sunacağım. Bunları halkımızla paylaşmayı planlıyoruz. Turombosit olayını yalnızca Ödemiş değil, İzmir’e de dahil eden bir proje olarak düşünüyoruz. Yani büyük bir proje. Bu konuda görüşmelerimiz başladı iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Uzmanlar getirerek halkımızı konuyla ilgili bilgilendirerek bu konuya start vereceğiz.

Turombosit Bankası şeklinde büyük bir proje düşünüyoruz. ”

Ödemişe yeni bir soluk olacağız. Diyen Ödemiş sevdalısı Funda Yoldaş yönetim kurulu üyelerinin isimlerini şöyle sıraladı. Tahir Silay (Atatürk mahallesi muhtarı),Muhammet Şen, İsmail Dalcıoğlu, Tuğsal Yener, Raif Hamurcu(Türkmen Mahallesi muhtarı),Mehmet Dumanlı, Erdem Derya.

HABER: YÜKSEL BALCI- FOTO SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Editör: Haber Merkezi