HABER: DİLEK AYVALI

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in başkanlığında yapılan toplantıyla yeni eğitim öğretim yılının planlaması yapıldı.
Toplantıda okul öncesi, ilkokul ve ortaokulların kayıt alanları, nüfus yapıları incelenerek İlçe geneli okulların derslik sayıları ve derslik başına düşen öğrenci sayısındaki farklılıklar değerlendirildi. Kaymakam Tanrıseven, fırsat eşitliği yaratılması ve eğitimin kalitesi arttırılması konularında kurumlar arası koordinasyonun önemini vurguladı.
“EĞİTİMİN BÖLGELERİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI DENGELİ OLMALI”
Kaymakam Hasan Tanrıseven, Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun ilgili maddeleri başta olmak üzere yönetmelikler doğrultusunda eğitim bölgesinde yer alan her okulun öğrenci sayılarının dengeli olması gerektiğini belirtti. Tanrıseven, okullar hatta okullardaki dersliklerdeki kısmi yığılmaların önlenmesi için her tür önlemin alınması gerektiğini vurgulayarak bu doğrultuda tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.
Tanrıseven, geçmiş yıllarda bazı velilerin gerçek dışı beyanda bulunarak okul kayıt alanlarında bulunmamasına rağmen kayıt yaptırma girişimlerinde bulunduklarını; istedikleri okulun bölgesinde bir adrese ikametgah göstererek öğrenci kaydı yaptırdığı yönünde bilgi aldıklarını belirtti. Kaymakamlığa bu konuda şikayetler geldiğini de aktaran Kaymakam Tanrıseven, bu eğitim öğretim yılında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarak bu türden olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
“OKULLARIN ÖĞRENCİ KAPASİTESİ YENİDEN PLANLANIYOR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, ilçenin tam gün eğitim yapan sayılı ilçelerden olduğunu belirterek,  Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesi uyarınca oluşturulan ‘Öğrenci Yerleştirme Komisyonunun çalışma yaptığını belirtti. Özcan Karpuz, okulların öğrenci yoğunluğu da göz önüne alınarak Okul Kayıt Bölgelerinin yeniden güncellendiğini belirterek yeni eğitim öğretim yılında şube başına düşen öğrenci sayılarında iyileştirilmeye gidileceğini kaydetti.
Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, planlamaların buna göre yapıldığını, eğitimin kalitesinin artırılması için sınıf mevcutlarının bu çalışmalar sonucunda eşitlenerek hem öğrencilerimizin daha uygun ortamlarda eğitim göreceğini hem de akademik başarının arttırılabileceğini kaydetti.
Kaymakam Tanrıseven’in başkanlığında yapılan toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Jandarma Komutanı Emre Davutoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, İlçe Nüfus Müdür V.  Murat Kahyaoğlu hazır bulundu. 


Editör: Haber Merkezi