Haber: Dilek Ayvalı

“Lise Diploma Programı” ve “Ustalık Programı” mezuniyet töreni Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde pandemi koşulları göz önünde bulundurularak yapıldı. 

Tire Mesleki Eğitim Merkezi bu mezunları için, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin de katılımları ile diploma töreni düzenledi.

Mezuniyet töreninde konuşan Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse “Ülkemizde kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için elimizden geleni yapıyor ve katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Mesleki Eğitim Merkezlerindeki öğrencilerimiz işletmelerimiz tarafından çok tercih ediliyor. Bugüne kadar bu öğrencilerimiz Meslek Lisesi Diploması alamıyorlardı. Yapılan son düzenleme ile artık isteyen öğrencilerimiz lise mezunu olabiliyorlar. Bu durumun Mesleki Eğitim Merkezlerimize olan ilgiyi artıracağına inanıyorum. Diploma almaya hak kazanan tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Yıldırım konuşmasında “İlçemizde bulunan Ticaret Odası, Esnaf Odaları, Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve birçok firma ile işbirliği içindeyiz. İhtiyacı olan herkese Mesleki Yeterlilik kazandırma için sürdürdüğümüz çalışmalara, Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması almak isteyenleri bilgilendireceğiz ve diploma almaları için gerekli tüm imkânları seferber edeceğiz. Yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı ve istihdam olanaklarını artırmak için kurum olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Diploma töreninde okulu birincilikle tamamlayan Sinan Şeker'e belgesi Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından verildi.

Diğer mezunlara belgelerini Şube Müdürü Duygu Çevirgen Uzun tarafından verdi. 

61 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Törende 61 yaşında Meslek Lisesi Diploma programına kayıt yaptırarak diplomasını alan Ali Keser isimli öğrencinin yaşadığı heyecan duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Editör: Haber Merkezi