4 yıl görev süresini dolduran ve yapılan puanlama ile görevden alınan öğretmenler için Tire’deki 4 sendika Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Karar Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, 4 yıl görev süresini dolduran tüm okul yöneticilerinin görevden alınması öngörüldü ve bakanlığın çıkardığı yönetici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde yapılan puanlama sonuçları açıklandı. Yapılan açıklama sonrası görevden alınan yöneticiler ve Tire’deki sendika temsilcileri ile üyeleri Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenleyerek bina önüne siyah çelenk bıraktı.

Eğitim-İş, Türk eğitim-Sen, Kuvayi Milliye eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Tire temsilcileri ile üyeleri adına basın açıklamasını Eğitim-İş Tire Temsilcisi Zekai Kolay yaptı.

Milli eğitim Bakanlığı’ndan sınav kazanarak göreve gelen öğretmenler de dahil olmak üzere tüm okul müdürlerinin görevden alındığını söyleyen Kolay, “Görevden alınan okul müdürlerinin yerine yandan sendika üyesi öğretmenlerin müdür olarak görevlendirileceği açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı AKP zihniyetinde olmayan müdürlerin kıyımını gerçekleştirmiş, hukuksuz uygulamalarına bir yenisini daha eklemiştir. On binlerce yöneticinin görevden alınması okulların açılması ile birlikte kaos yaşanmasına neden olacak, kariyer ve liyakat gözetmeksizin yapılan görevlendirmeler okullarımızda iş barışını bozacak ve eğitimin niteliğini daha da düşürecektir” dedi.

“İKTİDAR KENDİSİNE BİAT ETMİŞ YÖNETİCİ ARIYOR”

İktidar partisinin sevk ve idaresi altında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır yandaşlarına göre kayırmacı bir sitem oluşturabilmek için hiç durmadan düzenleme yaptığını iddia eden Zekai Kolay, “Söz konusu durum da eğitim kurumlarına yandaş yönetici görevlendirme hevesinin güncel örneğidir. Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmış, tek ölçü yöneticinin AKP’ye bağlılık derecesi ile AKP’nin yerelleştirmeci veözelleştirmeci politikalarına hizmet edecek olması haline gelmiştir. Yıllarca okullarını başarı ile yönetmiş yöneticilerin, öğretmenlerinden, öğrenci temsilcilerinden, velilerden yüksek puan almalarına rağmen, bu puanların Milli Eğitim yöneticilerinin verdiği puanların dörtte birini bile bulmaması, iktidarın bırakın kadrolaşmayı kendisine tamamen ve kayıtsız şartsız biat etmiş yönetici aradığını göstermektedir” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK CEVAPLARI BEKLİYORUZ”

“Hedef çok açıktır. Hedef, kamusal temel bir insan hakkı olan eğitimi, paydaş, katılımcılık ve yönetişim adı altında yerellere ve ardından şirketlere hizmet alım yoluyla peşkeş çekmektir” diyerek sözlerini sürdüren Kolay, “Bu açıdan bakıldığında ise hedef klasik kadrolaşma hedefini çoktan aşmıştır. Tire özelinde de bu hukuksuzluk devam etmiştir. Eğitim çalışanları olarak şu soruların cevaplarını bekliyoruz; İlçe Milli Eğitim Müdürü hangi objektif kriterlere dayanarak kendisine 95 puan vermiştir? İlçe Milli eğitim Şube Müdürü ataması iptal edildiği halde hangi yetkiyle okul müdürlerine puan vermiştir? Puan vermeyen şube müdürü yerine kim, hangi sıfatla puan vermiştir? İlçeye yeni atanan ve hiçbir okul müdürünü tanımayan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürü hangi bilimsel kriterlere göre okul müdürlerine puan vermiştir?” dedi.

Sendikaların hukuk bürolarının söz konusu yönetmeliğin yayımlanmasından sonra gerekli hazırlıklarını tamamlayarak yöneticilik için yeterli puan alamayan üyelere yönelik dava dilekçesi hazırladığını belirten Kolay, “Eğitim emekçileri olarak, bu haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı gerekli demokratik ve meşru mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 Haber: Dilek Kart Ayvalı

Editör: Haber Merkezi