HABER:CEREN ERCİH
Zihinsel ve bedensel engellilerin kapsamlı bir şekilde eğitim görebileceği okul yalnızca Ödemiş’e değil çevre ilçelere de hizmet vermeye hazır. Ödemiş – Kaymakçı yolu üzerinde bulunan okulun iç ve dış sahası tamamen öğrenciler için hazırlanmış. İki katlı binanın zemin katında danışma, uygulama evi,  görüşme odası, dinlenme odası,2 tane zihinsel engeliler bireysel eğitim odası( B.E.O), fizyoterapi odası, yaygın gelişimsel bozukluk odaları, özel öğrenme güçlüğü odaları birinci katında ise oyun etkinlik odası, zihinsel engelliler B.E.O,  özel öğrenme güçlüğü odaları,  fizyoterapi odaları,  yaygın gelişimsel bozukluk B.E.O ve materyal odası bulunuyor. Çimenlerle kaplı okul bahçesinin de olduğu Özel Ersev Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde çocuklar için küçük bir hayvanat bahçesi, hobi bahçeleri ve spor sahası da hazırlanıyor.
‘Bu iş çarşı aralarında, apartman katlarında olmaz’
Tüm ayrıntıların 5-45 yaş aralığında bulunan zihinsel ve bedensel engellileri düşünerek yapıldığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkut Şenbaş, gelini Yeşim Şenbaş sayesinde böylesi önemli bir kurumu Küçük Menderes Havzası’na kazandırdıklarını ifade etti. Erkut Şenbaş ve işadamı oğlu Ali Sedat Şenbaş ile birlikte okulun tanıtımını yaptılar.
58 ay boyunca eğitim için ciddi çaba sarf ettiklerini aktaran Erkut Şenbaş, “ Buranın fiziki yapılanması bizler için çok önemliydi. Merkezimiz önemli bir görev göreceği için her şeyi çok titiz dizayn ettik.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu teftişler sonucunda buranın gerçekten zihinsel ve bedensel engellilerin eğitimi için uygun olduğuna dair tüm belgelerimizi aldık, merkezimizi prosüdere uygun hale getirdik. Bundan sonra yalnızca Ödemiş halkı değil tüm Küçük Menderes Havzası’nın faydalanabilmesini istiyoruz. Rehabilitasyon merkezimizi tüm Küçük Menderes Havzası’na ithaf ediyoruz” sözlerine yer verdi.
Eğitim görmek isteyen çocukların aileleri ile birlikte önce merkezi ziyaret etmelerini isteyen Erkut Şenbaş, ziyarete gelen her çocuğun merkezden mutlu ayrıldığını belirtti. Kayıt olacak öğrencilerin öncelikle çevreyi ve kurumu benimsemesi gerektiğinin altını çizen Şenbaş, “ Biz, hizmetin en iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Merdiven altı eğitim olayından uzağız. Sıhhi koşullarda eğitim veren yerlerden kendimizi ayırt ediyoruz. Bu özel bir eğitimdir. Çarşı aralarında, apartman katlarında verilecek bir eğitim olamaz” dedi ve Pazartesi ‘den itibaren eğitim hayatına başlayacaklarını ifade etti.
Eğitim kadrosundan da bahseden Erkut Şenbaş, 3 servis ile hizmete başlayacaklarını servis içerisinde şoför dışında iki çocuk gelişimi uzmanında bulunacağını kaydetti. Bunun dışında 9 eğitimci, 2 fizyoterapist, 1 fitness hocası, 2 psikolog, müdür ve müdür yardımcılarından oluşan bir kadro oluşturduklarını aktardı.
Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem Özel Ersev Özel Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti
Özel Ersev Özel Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden A. Mahmut Badem, “Bugün bizim için önemli bir gün. Bölgemizde önemli bir ihtiyacı giderecek olan kapasitesinin bine kadar çıkabileceğini düşündüğümüz bir rehabilitasyon merkezindeyiz. Bedensel ve zihinsel engelli kardeşlerimizin eğitim ihtiyacını karşılayacak tam donanımlı bir merkez oldu.  Dış görüntüsü ile dahi büyük bir albeniye sahip. Bugüne kadar verilen emeğe baktığımızda eğitim kalitesi ile Küçük Menderes Havzası’nın eğitim ihtiyacını tam anlamıyla karşılayabilecek, kaliteli eğitim anlayışı ile kent içine sıkışmış eğitim merkezlerinden farklı olacak.  Kent içine sıkışmış apartman dairelerinde 25 – 30 çocuğumuza yönelik eğitim verilebilmekte. Halbuki mekan içerisindeki eğitimin dışında çocuklarımızı dışarda, sosyalleştirecek spor yaptıracak, doğayla bütünleştirecek bir mekan olması çok önemli. Bu okula devam etmiş buradan yetişmiş çocuklarımızın toplum içerisinde yer edinmelerinin çok daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi ve Erkut Şenbaş’a bölgeye yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür etti ve Şenbaş ailesinin yolunun açık olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi