HABER:HATİCE ACAR ÇAVDAR
Ödemiş Ortaokuluna müdür olarak atanan 38 yaşındaki Ersin Erol, okulun başarıya ulaşması için tatilde bulunan öğretmenlere whatsapp la ulaştı. Bu suretle sosyal medyadan yararlanan yeni müdür, okulun güçlü ve zayıf yönlerini öğrenerek Öğretmenlerin fikirlerini aldı.

15 yıllık eğitimci Ersin Erol, Birgi Kazım Paşa Orta Okul Müdür yardımcılığında 1992 yılında mezun olduğu Ödemiş Ortaokuluna müdür olarak atandı. Büyük bir şevkle göreve başlayan 2 çocuk babası Ersin Erol, Ödemiş Ortaokulunun en başarılı okullar arasında yer alması için işe öğretmenlerden başladı. Tatilde bulunan öğretmenlere whatsapp kanalıyla okulun güçlü yönleri, zayıf yönleri ve öğretmenlerin okul ile ilgili önerilerini sordu.

82 öğretmenin bulunduğu Ödemiş’in en köklü okullarından biri olan Ödemiş Ortaokulun da bu suretle tüm öğretmenlerin görüşleri alındı.

Öğretmenler okulun zayıf yönlerini özellikle yazılı basında iletişimsizlik, parçalanmış aile çocuklarıyla ilgilenilmemesi ve tekli eğitime geçilmesi konularını gündeme getirdiler.

Eğitimciler, okulun güçlü yönlerini ise, sınıf mevcutlarının az olmasını ve oturmuş bir okul olduğunu belirttiler. Bu arada okula kütüphane kurulması, kurslar açılması, sosyal faaliyetlere daha çok yer verilmesini istediler.

Okul Müdürü Ersin Erol “Ben köy çocuğuyum, yıllar önce bu okula bir tanıdığımızın vasıtasıyla kaydoldum. Okulu çok sevdiğim için burada acaba bir öğretmen olarak görev yapabilir miyim diye düşünüyordum. Ama burada Müdür olarak ta görev yapmakta varmış. Çok mutluyum. Tatbiki bulunduğumuz okulun en yükseklerde başarılı bir şekilde olmasını isteriz. Bu iş öğrenci ve öğretmenleri yakından ilgilendirdiği için ben önce 82 öğretmen arkadaşımın fikirlerini alarak işe başladım. Meslektaşlarımla Whatsapp la yaptığım anket  sonucu ,okulla ilgili geniş bilgiler aldım. Çalışmalarımı buna göre yapacağım”.

“Öğretmen arkadaşlarımla her konuda birlikte karar vererek okulun başarısını en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Bu konuda arkadaşlarıma güveniyorum ve hepsine sonsuz başarılar diliyorum. Okulun başarıya ulaşmasında kütüphanenin önemini bildiğim için okulumuza bir Z Kütüphanesi kurmak istiyorum. Bunu velilerimle paylaşıp onlardan yardım isteyeceğim. Bunda başarılı olacağıma inanıyorum”.                          

Editör: Haber Merkezi