Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasına 3 alanda toplam 8 proje başvurusu gerçekleştirdi. Dönemi 8 TÜBİTAK projesi tamamlayarak bitirmenin gururunu yaşayan öğrenciler, daha ilk günden heyecanla sonuçların bekleyiş içerisine girdi.  18.01.2016 tarihinde başvurusu sona eren proje yarışması için Mayıs ayından beri danışman öğretmenleri okulun felsefe öğretmeni Zerrin GÜNGÖR  ile çalışmakta olan öğrenciler nihayet sona geldi.  Bir yandan yoğun ders temposu ve bir yandan proje çalışmalarının son aşamaları ile uğraşan öğrenciler başarılarının temelinde sabırla birlikte çalışmaktan geçtiğini vurgulayarak, verilen her emeğin değerli olduğunu belirttiler.

     Okul müdürü Sayın İlhan KOCA projeler hakkında bilgiler verdi. " Geçen eğitim- öğretim yılının sonunda bazı projelerin çalışmaları başladı. Bu eğitim- öğretim yılı içersinde okul dışı zamanlarında felsefe öğretmenimiz Sayın Zerrin GÜNGÖR tarafından hazırlanan öğrenciler zamanı çok iyi değerlendirdiler. Gerçekleştirilen her çalışmada öğrencilerin uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardıkları emek ve ürünler var. Bu amaçla lise aşamalarında bu başarılı çalışmaları sergiledikleri için öncelikli olarak onları kutlarım. Onların sabırla kendilerini gerçekeştirebilme ve bilimsel bir bakış açısı kazanabilmeleri doğrultusunda harcanan her bir adım zaten büyük bir başarı elde ettiklerinin göstergesidir. Dilerim verdikleri emek boşa gitmez ve emeklerini başarılar ile taçlandırırlar."

       Proje Danışman öğretmeni Zerrin GÜNGÖR ise projeler ve projede görev alan öğrenciler hakkında bilgiler verdi.

     " Öğrencilerimle farklı alan ve konularda çalışmalar gerçekleştirmeyi uygun gördük. Bu amaçla öğrencilerim çoğunluğu Ödemiş merkezli çalışmaları gerçekleştirdiler. Benim danışmanlığımda büyük bir özveri ve sabırla çalışan örencilerimin hazırladığı projelerin konuları ve çalışan öğrencilerim:

1- TARİHİN TOPRAKLARINDA Kİ DİK DURUŞ: LÜBBEY ( TARİH) - Burcu ORHAN
2- TÜRKİYE'YE GÖÇ EDEN MÜLTECİ ÇOCUKLARININ EĞİTİM HAYATINDA KARŞILAŞTIKLARI ZORLUKLAR ( SOSYOLOJİ) - Esmanur ABACILAR ve Berna VANLI
3- SOLAK ÇOCUKLARA KARŞI SERGİLENEN DAVRANIŞLAR VE BU DAVRANIŞLARIN ÇOCUKLAR VE GENÇLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ( SOSYOLOJİ)- Saadet KORKMAZ ve İrem KURT
4-HALIKÖY MADEN İŞLETMESİNİN BEYDAĞ YAŞAMINA KATKISI ( SOSYOLOJİ)- Çağatay ÇINAR- Merve KARAÖZ
5- LİSE ÖĞRENCİLERİNİN SURİYE’DEN ÜLKEMİZE GÖÇ EDEN MÜLTECİLERE KARŞI BAKIŞ AÇISI ( SOSYOLOJİ) - Gözde CABAR- Gülse ÇOMAK
6- BİRGİ YANGINI ( TARİH)- Buse BABAYİĞİT- Buse COŞKUN
7- DEĞERLER EĞİTİMİNİN NERESİNDEYİZ? ( DEĞERLER EĞİTİMİ ALANI) - Gülsevin Banu KEKE- Begüm GÜNTEKİN
8- TİRE PEŞREFLİ'DE UNUTULMAYA YÜZ TUTAN CORAZ GECESİ ( SOSYOLOJİ ) - Öyküm GÜLCÜ ve BİLGE Çanakkale ( Özel Maral Temel Lisesi öğrencisi)
Her birinin göstermiş olduğu performanstan ötürü kutlar, vermiş oldukları emeklerin her zaman güzel sonuçlar getirmesini dilerim. "

Editör: Haber Merkezi