Konuyla ilgili olarak bilgi veren Okul Müdür Vekili Bilal Türk, “Değişen çevre ve teknolojik imkânlarını eğitim alanında kullanmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığımız, Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir eğitim anlayışına dayalı “Yeni Bir Bakış, Yeni Bir Anlayış” prensibinden yola çıkarak, öğrenci merkezli; uygulayan ve üreten bir eğitim anlayışı ile Proje okullarını açmıştır. Küçük Menderes Havzasında en köklü eğitim kurumlarından olan okulumuz, 2014 yılında yeni binasına taşınmış, 2015 yılında “Çınar Projesi” ile Türkiye genelinde kazandığı başarı, bölgeye hizmet veren köklü kuruluş olması ve öğrenci havuzunun genişliğinden dolayı 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Sınavla öğrenci kabul eden, “Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan proje okulu” olarak eğitim hayatına edecek. 24 Derslik, donanımlı Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuarları, 100 Kız 100 Erkek öğrenci kapasiteli Pansiyonlarımızla, Alanında Uzman Öğretmen ve İdari kadromuz, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerimiz ile hizmet vermeye hazırız” dedi.
90 öğrenci kabul edecek
Okulların avantajları hakkında da bilgiler veren Okul Müdür Vekili Bilal Türk, Okulumuz doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan “Alanında Uzman Öğretmen ve İdari Kadro” ile hizmet verilecek, Protokoller ile Akademisyenler tarafından danışmanlık hizmeti verilecek, okulumuzu tercih edecek başarılı öğrencilerimize mezunlar derneğimizin üniversite hayatı sonuna kadar burs desteği verilecek,  Yaz Eğitim Kamplarımız ile öğrencilerimizin eğitim süreçlerini tamamlamaları, sosyal ve kültürel becerilerini geliştirmeleri ile kurum kültürü oluşturarak, bu kültüre aidiyetle bağlanmaları sağlanacaktır. Okulun Kontenjan sayısı ile ilgili ise Türk, “İlk defa bu yıl hizmet vermeye başlayacak okulumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren 90 öğrenci kabul edecektir. Pansiyonumuz ile birlikte Merkezi Sınavla öğrenci kabul edeceğinden ülke genelinden tercihlere açık olacaktır. Ayrıca Ortaokul kısmımız da açılmış olup, yeni eğitim yılından itibaren iki şube olarak hizmet vereceğiz” dedi.
Ortaokul kısmı için ise kayıtlarının başladığını söyleyen Türk Okullarının web sitelerinden http://odemisaydinoglumehmetbeyaihl.meb.k12.tr/tema/index.php detaylı bilgi alabileceklerini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi