HABERİN VİDEOSU ALTTA

Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de 2016-2017 eğitim döneminde açılışı yapılarak eğitim vermeye başlayan Nefise İbrahim Çetin Anaokulu, okul bahçesine yaptırdığı ‘meslekler oyun alanı’ ile Tire’de bir ilki gerçekleştirdi.

Bünyesinde 190 öğrenciye 9 eğitmeni ile eğitim veren Nefise İbrahim Çetin Anaokulu, bahçesindeki oyun alanları ile öğrencilerinin bol bol eğlenmesini aynı zamanda da eğlenirken öğrenmesini de amaçlıyor.

Nefise İbrahim Çetin Anaokulu Müdürü Velican Akbulut, 2 katlı okulun 4 dersliğinde öğrencilere eğitim verdiklerini, yeniliklerle de farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

TİRE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Nefise İbrahim Çetin Anaokulunda toplanan öğrenci aidatları ile meslekler oyun alanı yapılarak Tire’de bir ilk gerçekleştirildi. Anaokulu öğrencileri meslekleri oynayarak ve eğlenerek öğreniyorlar.

Meslekler oyun alanında; Tamirci, Market, Kuaför, İtfaiye ve Eczane tabelalı 5 dükkân bulunuyor. Dükkânların her birinin tabelası var ve içinde de o mesleğe uygun oyuncaklar var. Örneğin kuaför odasında saç kurutma makinesi, taraklar ve makyaj malzemeleri bulunuyor.

Okul Müdürü Akbulut, yeni hazırlanan meslekler oyun alanına öğrencilerin çok ilgi gösterdiğini belirtti. Oyun alanının daha çok çocuğa ulaşması için ve faydalanması için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kırsaldaki öğrencilerin de okula davet edilmesi düşünülüyor.

Editör: Haber Merkezi