HABERİN VİDEOSU ALTTA

Haber: Dilek Ayvalı

Anaokulu öğrencileri kendileri için hazırlanan oyun alanında toprakla oynuyor. Çamurdan pastalar, bahçeden toplanan yapraklarla da yemekler yapıyorlar. Kumdan kaleler inşa eden de var. Hazırlanan mini mutfak görülmeye değer.

Okulun oyun bahçesinde gönüllerince eğlenen çocuklar dilerlerse salıncak ve kaydırakta kayıyor ya da özel hazırlanan düzenekte ipe tutunarak tırmanıyor. Bu sayede çocuklar tüm enerjilerini atmış ve de en önemlisi grup halinde eğlenmiş oluyor.

SUYA DAYANIKLI AHŞAP OYUN ALANI

Tire Mehmet Titiz Anaokulu 36 ayını tamamlamış 186 öğrencisi ile 8 şubede, 8 anaokulu öğretmeni tarafından eğitim öğretimini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Okulun bahçesi Okul Müdürü Emel Ak’ın girişimleri ile tüm masrafı aidatlardan karşılanarak 26 bin liraya mal edildi ve çocuklara doğal oyun alanı haline getirildi. Üstelik tüm oyun alanındaki ahşaplar suya dayanıklı.

ÖĞRENCİLERİN DİKTİĞİ AĞAÇLAR MEYVE VERDİ

Bahçede öğrencilerin diktiği limon, zeytin, nar, şeftali ve dut ağaçlarının meyvelerini yine öğrenciler topluyor ve tüm ürünler okulda değerlendirilerek öğrencilere yediriliyor.

Tire’nin bağımsız devlet anaokulu olan Mehmet Titiz Anaokulu, Fatih Mahallesi’nde Rasih Kirazoğlu İlkokulu yanında, Tire’nin tanınmış iş adamlarından hayırsever Bahattin Titiz’in yaptırdığı ve babası Mehmet Titiz’in adının verildiği anaokulu.

Editör: Haber Merkezi