FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde birtakım tedbirler aldı. OHAL kapsamında alınan kararla okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması yasaklandı

15 Temmuz'da Fettullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Eylül'de start alacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi ilk ve orta dereceli okullarda öğretmen ve öğrencilerin can güvenliğini sağlamak için bir takım tedbirler aldı. Milli Eğitim Bakanlığınca 22 Temmuz'da yayınlanan ve 81 ilin il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre bundan böyle okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması güvenlik gerekçesi ile yasaklandı. Genelgeye rağmen okul bahçelerini otopark olarak kullanan okul müdürleri hakkında soruşturma açılacağı öğrenildi. Genelgede okul müdürlerinden okul bahçelerine güvenlik kulübesi, ışıklandırma ve gece bekçileri koymaları da istendi. Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de genelge ilçe milli eğitim müdürlükleri kanalı ile tüm ilk ve orta dereceli okullara tebliğ edildi. OHAL kapsamında alınan karar uyarınca bundan böyle başta İzmir Atatürk Lisesi olmak üzere okul bahçelerini okul aile birliği aracılığı ile ya da vakıf kanalı ile otopark olarak işleten ve bundan gelir elde eden İzmir Ticaret Lisesi, Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi, Alsancak Gazi İlkokulu, Alsancak Melih Özakat İlkokulu gibi eğitim kurumları bahçelerine araç park ettiremeyecek. Geçtiğimiz günlerde 81 ilin il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelge uyarınca ilk ve orta dereceli okulların gerekli önlemleri alması istendi. Özellikle bombalı araçlarla düzenlenen terör saldırılarının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda sadece okul bahçesine değil okul önlerine de araç park edilmesi yasaklandı. Bakanlıkça yayınlanan ve Türkiye genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullara gönderilen genelge uyarınca alınacak önlemler bununla da sınırlı kalmadı. İlk ve orta dereceli okul yönetimlerinden okul bahçelerine okulun büyüklüğüne göre belirli aralıklarla güvenlik kulübeleri koymaları başta okul bahçeleri olmak üzere okul binası ve eklentilerinin ışıklandırılması istendi.

SEYYARLARA YASAK

Dışarıdan seyyar satıcıların okul içine alınmamasının istendiği genelge kapsamında okul duvarlarının da tel örgü ile çevrilmesi öngörüldü.

Editör: Haber Merkezi