Haber: Dilek Kart

MAFETYA, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki bütün ortaokullara duyuruluyor. İzmir’de yapılan MAFETYA’ya bu yıl Türkiye genelinde 5.,6.,7. ve 8. sınıflardan, 72 ilden 2 bin 635 öğrenci katıldı.

İzmir’de, Türkiye genelinden öğrencilerin katılımıyla her yıl düzenlenen MAFETYA’da Tire Özel Bilgi Koleji öğrencileri bir ilke daha imza attı. Yarışmada Tire Özel Bilgi Koleji öğrencileri Bayındır, Selçuk ve Tire bölgesinden ilk defa madalya kazanan okul oldu. MAFETYA’da, Hümanur Özlü gümüş, Nesibe Çulhacı ise bronz madalya kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’deki bütün ortaokullara duyurulan SEPTO’ya ise bu yıl Türkiye genelinde yapılan 2 bin 568 proje başvurusunun arasından 81 ilden 515 okuldan yaklaşık 5 bin öğrenci katıldı. İzmir fuar alanında açılan standlarda sergilenen eserler alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Ardından sanatsever İzmir halkına sergilendi. Tire Özel Bilgi Koleji oyuncak tasarımı kategorisinde Soner Şahingöz ile Türkiye ikincisi, Hilal Karakurt ile resim kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak Tire’nin gururu oldular.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

MAFETYA’dan aldıkları madalyalarla çok mutlu olan Tire Özel Bilgi Koleji öğrencilerinden Nesibe Çulhacı “çok mutlu oldum. Bu sınavı kazanmak gerçekten zordu ama çalışarak başarabildim. Okulumun ve öğretmenlerimin desteğiyle oldu tabii ki. Öğretmenlerime bu başarıyı kazanmamıza yardım eden herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Hümanur Özlü ise “Çok mutluyum. Gümüş madalya kazandım. Bu benim için ve okulum için büyük bir gurur. Öğretmenlerime ve beni oraya götüren kişilere çok teşekkür ederim dedi. SEPTO’dan madalya alan Soner Şahingöz “ SEPTO’ya Erhan Hocam sayesinde katıldım. Kendisine, okuluma ve bana yardımı olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim”  dedi.

Hilal Karakurt, “Bu yarışma için öğretmenimizle beraber çok çalıştık. Yarışmanın konusuna uygun bir resim oluşturup bu resmi yarışmada da çizebilmem için birçok çalışma yaptık. Emeklerimizin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Okuluma derece getirmek beni çok mutlu etti” dedi. Öğrenciler bundan sonraki sınavlarda da Tire’yi ve Özel Bilgi Koleji’ni en iyi şekilde temsil etmek için sınavlara planlı bir şekilde hazırlanmaya devam edeceklerini belirtti.

Tire Özel Bilgi Koleji Olimpiyat Çalıştırıcısı ve Matematik Öğretmeni Emine Varol başarıyla ilgili olarak, “Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu yıl başlattığımız hafta sonu olimpiyat grubu çalışmalarını seneye daha planlı ve sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. İki öğrencimiz madalya almış olabilir. Ama okulumuzda az bir gayretle madalya alabilecek en az on öğrencimiz var. Bölgemizde de aynı seviyede belki elli öğrenci vardır. Ama madalya almak için herkesin bazı aşamalardan geçmesi gerekiyor. Biz okul olarak öğrencilerimizin bu aşamaları geçmesinde rehberlik yapıyoruz” dedi.

SANAT RUHUN GIDASIDIR

Tire Özel Bilgi Koleji Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Erhan Aslan, “Sanat ruhun gıdasıdır sözüne inandığımız için öğrencilerimizin ruhlarına ulaşmaya çalışıyoruz. Daha önce de sanatsal yarışmalarda Türkiye 1.likleri ve 2.likleri aldığımız için bu konuda tecrübeli sayılırız. Görevimiz kabiliyetli öğrencilerdeki cevheri açığa çıkarmaktır” dedi.

Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Okul olarak amacımız düşünen ve üreten bireyler yetiştirmektir. Bireysel ve toplu akademik başarıda bölgede rakibimizin olmadığını herkes biliyor. Her yıl değişik sınavlarında madalya kazanıyoruz. MAFETYA’da ise ilk olarak bu yıl aldık. Ayrıca bilimsel ve akademik başarıların yanında sanat ve spor başarılarına da çok önem veriyoruz. Bu başarılarda emeği geçen öğretmenlerimi ve öğrencilerimi tebrik ediyorum. 2014-2015 Eğitim yılı kayıtlarımız başladı. Bize çocuğunu emanet edenlerin güvenlerine layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi