Haber: Dilek Ayvalı

Kurtuluş Ortaokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında öğrencileri ile Ankara’daydı.

Öğrenciler Okul Müdürü Turhan Eke önderliğinde özel bir tören ile Ata’nın huzuruna çıkıp saygı duruşunda bulundular. Turhan Eke anı defterine yazı yazdı, Eke’nin yazdığı metinde, “Sevgili Atam, İzmir Tire Kurtuluş Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri olarak senin huzurunda olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Anıtkabir’e gelip seni görmüş gibi olmak bizi çok mutlu ediyor. Her öğrenci, her kişi buraya gelip bu havayı solumalı. Ben bir öğretmenim, benim en önemli görevlerimden biri öğrencilerimin seni tam anlamıyla tanımasını sağlamaktır. Bu nedenle öğrencilerimizle huzurundayız. Güzel gözlerindeki ışık hiç sönmesin Atam. Her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam etsin. Biz senin yolundan gitmeye devam edersek yolumuzu bulabiliriz ancak. Yolun her zaman yolumuzdur. Ruhun şad olsun” ifadelerini kullandı.

BİLİMİN IŞIĞINDA ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Etkinlik ile ilgili bilgiler paylaşan öğretmen Binnur Bakırcı, “Kurtuluş Ortaokulu Atasının huzurunda olmaktan dolayı çok mutlu. Her zaman olduğu gibi bu yıl da Atatürk’ü anma etkinliklerinde Ankara’daydık. Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ederek başladık gezimize. Etnografya müzesinin ziyareti bizim için çok anlamlıydı. Bilimin ışığında öğrenciler yetiştirmek bizim için çok önemli. Bu nedenle tabiat bilimleri etkinliklere katıldık. Sıra Anıtkabir ziyaretindeydi. Hepimizin heyecanı doruktaydı. Gururluyduk heyecanlıydık mutluyduk. Oradaki anı defterini yazmak aslanlı yolda yürümek Ata’nın huzurunda özel törenle saygı duruşunda bulunmak bizi çok mutlu etti gurur doluyuz. Mehmet Akif Ersoy’un evini ziyaret ettik. İkinci gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret ettik. Ardından Ankara’yı daha iyi görebilmek için Ankara kalesine çıktık. Manzara müthişti. Yine bir bilim müzesi vardı sırada Feyza Gürsoy Bilim Müzesi. Sonbaharın en güzel yaşandığı Ankara’da deneyerek öğrenmenin güzelliğini yaşadı çocuklarımız. En son eğlence zamanı dedik Sincan Harikalar Diyarı’na gidip hepimiz çocukluğumuzda döndük. Masal kahramanlarını tanımak çok zevkliydi. Harikalar diyarında bir tren yolculuğu yaparak gezimizi bitirdik. Bu gururu tekrar yaşamak üzere Ankara’dan ayrıldık” dedi.

Editör: Haber Merkezi