Haber: Dilek Acar ÖZDEMİR



Sıralarında hazır olmasını bekledikleri kitaplarını, sabah okula gelen öğrenciler kapı önünde görünce şaşkınlık yaşadı.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için Bayındır’a gönderilen ders kitapları, gece okul kapılarının önlerine bırakıldı. Okul Müdürleri ve hademelere gecenin bir yarısı mesaj atılarak dağılan kitapları sabah öğrenciler kapı önünde buldu.

Eğitim-Öğretim yılı başlamadan önce dağıtılması gereken kitaplar, okulların açılacağı gece yarısı dağıtıldı. Kitapların okulların kapılarının önlerine bırakıldığı da okul müdür ve hademelere mesajla bildirildi. Sabah kapı önünde buldukları kitapları içeri taşımaya fırsat bulamadan tören yapan idareciler ve öğrenciler bu konuda mağdur edildi.

TÜM İŞLER AKSATILARAK SÜRDÜRÜLÜYOR

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Melih Eyyüp Demir konuyla ilgili olarak “2013-2014 Eğitim-öğretim yılımıza üzücü bir durumla başladık. Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla başladıkları okullarında kitaplarını, sıralarında görmeleri gerekirken kapı önünde görmeleri doğru olmamıştır. Müdürlerin ve hizmetlilerin dağıtım şirketi elemanı gibi hafta sonu gecenin bir vaktinde hazır eleman gibi çağrılması, öğretmenlik mesleğini küçük düşürücü ve idarecileri rencide edici bir davranıştır. Bu firmaların işlerini zamanında ve mesai saatinde yapmaları en doğru olanıdır. Çünkü bu firmalar bu iş için ücret alıyor, okul müdürleri ve hizmetliler hafta sonu gecenin bir vakti okul kitaplarını teslim almaları konusunda zorlanıyor. Zamanında yapmadıkları işin sıkıntısını hem idareciler hem de öğrencilerimiz yaşamıştır. Konuyla ilgili gerekli işlemin yapılması için girişimde bulunduk. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bütün işleri aksayarak sürdürülüyor. Bu konuda artık gerekli işlemin yapılması şart olmuştur” dedi.

Olayın ardından Bayındır Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi