Haber: Dilek Ayvalı

Kiraz’da kurulan 9 Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Rektör Nükhet Hotar’ın katılımı ile resmen açıldı. 

Açılış töreninde konuşan 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, “Rektörlüğümüz tarafından düzenlenen, İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Kiraz’da Veteriner Fakültesi açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Fakültenin İzmir’de bir ilk olduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Bu fakülte İzmir’de bir ilk. Türkiye’de yirmi ikinci. Bilmem anlatabildim mi? İzmir’de bir ilk olan bu fakülteyi evel Allah’a sonra sizlere emanet ediyoruz. Biz bu yola inanarak çıktık. Bunun çok yakından takipçisi olan belediye başkanımız, kaymakamımız, Kiraz’ın tüm yerel dinamikleri, meclis üyeleri, tüm halkı buna inandık. Bunun dışında Kiraz’a ilişkin kazanımları bir kenara bırakırsak, Fakülte olma adına bir takım karşı görüşlerle de karşılaştık. Ama dedik ki bu bize emanet, biz buna inandık. Kiraz arkamızda, üniversitemiz arkamızda, Senato kararıyla arkamızda, sayın Cumhurbaşkanımız bunu imzaladı, kabul etti, arkamızda. Helva yapmak için tüm malzememiz hazır. O halde İzmir’in hatta Türkiye’nin ve gelecekte dünyanın en güzel helvasını yapmaya hazır mıyız? Biz buranın sadece veteriner fakültesi olmasının ötesinde bir hayvancılık üssü olarak da modern bir eğitim kurumu araştırma kurumu olacağına inanıyoruz. Tüm fiziki çabamız desteğimiz sizlerin arkasında. Geldiğimiz süreçte yakınen bilenler var tüm Kiraz halkının, tüm belediye çalışanlarının, belediye meclis üyelerinin oy birliği ve desteğinin olması bizim için de önemliydi” dedi. 

Veteriner Fakültesini Kiraz’da açmalarının en önemli sebebinin hayvancılık konusunda sahip olduğu birikim, tecrübe ve isteklilik olduğuna dikkat çeken Reköt Nükhet Hotar, “İlçemize stratejik fayda sağlayacağını düşündük. Üniversite olarak bizler milletimizin ihtiyaçlarını bilim yoluyla sağlayan bir kurumuz. El birliği ile başaramayacağımız bir şey yok eterki bilimi kucaklayalım. En kısa sürede öğrenci almak için tüm girişimleri başlattık. Bu kurumu, biz prosedür olarak oluşturduk fiziki imkanları belediye ile oluşturacağız. Hocalarımız Türkiye’nin her tarafından başvuru yapıyor. Müstakbel Dekanımız Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Asuman Özmen. Fakültemiz, Kiraz’a, İzmir’e ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Günün anısına Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Hotar’a bir hediye takdim etti. 

Daha sonra konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Göreve geldiğimiz günden itibaren en önemli projelerimizden birisiydi. Eğitimci olarak canı gönülden, burası için neler yapabileceğimizi düşünürken, herkes canla başla çalışmaya başladı. Bugün görmüş olduğunuz aslında üniversitenin açılışı çok büyük bir emeğin çok büyük bir fedakarlığın ortaya çıkışıdır. Bu anlamda Kiraz’daki tüm hemşerilerim dahil olmak üzere bugüne kadar emeği geçen herkese, Kiraz belediyesi personeline, üniversitede çalışan tüm ekibe, tabiki biz bu işe ilk başladığımızda en büyük desteği aldığımız bizim için vekilden öte Kiraz’ın  bir ablasıydı. Her zaman sahip çıkan biriydi. Babamın böyle bir projesi vardı bunu yapmak için gerçekten çok istemiştim. Çok teşekkür ederim hocam” şeklinde konuştu. Özçınar son cümlelerinde gözyaşlarına boğularak kürsüden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi