Haber: Dilek Ayvalı

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi Tire Belediyesi Kültür Salonunda öğrenciler ile ‘Gençlik Söyleşileri’ programı kapsamında bir araya geldi.

Buradaki programda öğretmenlik mesleği ile ilgili 8. Sınıf öğrencileri ile söyleşi gerçekleştiren Ömer Yahşi şunları kaydetti, “Çok daha nitelikli bir hayat tasarlayın. Bunu yapabilecek kodlara sahip olduğunuzu unutmayın. Bizim atalarımız yaptıysa onların torunları olarak bizler de yapacağız. İlham veren buluşmalarda biz NASA’ya bağlandığımızda İzmir’den mezun NASA’da görev yapan Umut Yıldız abinizi görebiliyoruz. Buradan çıkmış. NASA’da çalışıyor. İnanmak ve çalışmak lazım. İkisini başardığınızda annenizin ve babanız yüzlerinin güldüğünü göreceksiniz. Sizler mazisi çok güçlü başarılara imza atmış bir neslin torunlarısınız. Sizler İzmir’de düşmanı denize dökmüş ve bu anlamda şehit olmuş bu toprakları kanıyla sulamış, şehadete ermiş şehitlerin torunları ve evlatlarısınız. Bu bayrak için canını feda eden şehitlerimizin evlatlarısınız. Şehitlerimizin neleri feda ederek bize bu vatanı bıraktıklarını biliyorsunuz. Bunun için kendini ezik kendini basit ve sıradan gören yaradılışına ve tarihine aykırı cümle kuruyor. Çünkü bizim tarihimizde muhteşem başarıların muhteşem merhametlerin olduğunu göreceksiniz.”

Öğretmen Binnur Bakırcı'ya, Yahşi’den çiçek

Söyleşinin sonunda Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, İl Milli Eğitim Müdürüne kendisinin resmedildiği bir tablo ve Tire Beledi Dokuma hediye etti. Bir buket çiçek de takdim edilen Yahşi, kendisine verilen çiçeği salonda bulunan 30 yıldır öğretmenlik görevini sürdüren Binnur Bakırcı’ya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle takdim etti.

Yahşi, öğrencilerle söyleşisinin ardından Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesinde Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgilendirme sunumunu izledi. İlçedeki okul müdürleri ile bir araya gelen Ömer Yahşi buradan ayrılarak Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’i ziyaret etti. Yahşi daha sonra Tire Gölet Restoranda düzenlenen yemeğe katıldı.

Editör: Haber Merkezi