Okunan basın bildirisine öğretmenlerin yanı sıra Kaymakçı Çok programlı Anadolu Lisesinde görev yaparken, makam odasında iki öğrencisi tarafından öldürülen eğitim şehidi Ayhan Kökmen’in eşi Ümmü Kökmen de katıldı.

Eğitim İş adına basın açıklamasını Öğretmen Rıza Gürbüz yaptı. Gürbüz, “Kaymakçı Çok Programlı Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen öğretmenimizin acısı hala tazeyken, yine Gebze’de Atatürk Anadolu Lisesinde görev yapan Necmettin Kuyucu öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Son derece zor çalışma koşulları altında hizmet veren kamu çalışanlarının yaşam güvenliklerini sağlamak devletin en önemli görevleri arasındadır. Ancak, ne yazık ki, yıllardır yetkililerce hiç bir önlem alınmadığı gibi, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikte açıklamalar yapılmış, öğretmen itibarsızlaştırılmıştır. Mevcut hükümet tarafından eğitim sistemi yapboz tahtasına çevrilmiş, eğitim ile ilgili hiçbir alt yapısı olmayan, çağdaş eğitim anlayışı ile uyuşmayan tepeden inme ve keyfi kararlar alınmıştır.”

Öğretmenler basın bildirisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve davet ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeni nesiller öğretmenlere emanetse öğretmenlerin çalışma güvenliği sağlamakta sizlerin sorumluluğundadır. Zira bu elim hadiselerin kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu göremeyen, bu şiddet sarmalına uzaktan bakan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin güvenliğini sağlamaktan aciz bir bakanlık hükümsüz olacaktır” ifadelerini kullandılar.

Medyaya çok iş düşüyor

“Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Burada bir görevde medya kuruluşlarına düşmektedir. Televizyon kanallarında şiddeti özendiren mafyavari diziler ve bu dizilerdeki karakterler rol model olarak sunulmamalı, Medya kuruluşlarının öğretmenlerimizin itibarını rencide edici haberlerden kaçınmaları, öğretmene saygı ve değeri öne çıkaran yayınlara öncelik vermelerinin de öğretmene şiddet olaylarının önlenmesi anlamında katkısı olacağını da hatırlatmak istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi