NAZİF HARUPÇU

Okulun konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine, Kaymakam Abdullah Dölek, Okul Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, Cezaevi Uzman Eğitim sorumlusu Bayram Ural, Ödemiş Belediye Meclis üyesi Selahattin Kundak, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törene katılamayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz telgraf göndererek öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Törende ilk konuşmayı Okul Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan yaptı.

Şayan konuşmasında, “Okulumuzun işlevi, öğrencilerin işlerinden başlayacak olursak, Uygulayıcı teknik elemanlarla 2 grup vardır.

Bunlardan bir grup Teknik, diğeri de sosyal grup oluşturmakta.

Tohumculuk, Bahçe Tarımı, Tıbbi aromatik bitkiler, Organik Tarım, Süt ve Besi hayvancılığı ile Süt ürünleri teknolojisi programlarını içermekte.

Bunların ilk beşi Bitkisel ve hayvansal programlar içerisinde. Süt ürünleri teknolojisi ise gıda işleme bölümlerini içermekte.

Öğrencilerimiz şu an 6 etkin programdan mezun olup, Tekniker ünvanı aldıklarından önümüzdeki yıllarda, Ülkemizin kalkınmasına ve başka ülkelerle rekabet gücünün oluşturulmasında, önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Gelişmiş ülkelerde iş dünyasında teknik eleman yüzde 80 iken, bizde yüzde 20. Bizim önemli derecede teknik elemanlara ihtiyacımız var” dedi.

Ardından Okul Birincisi Tuğba Dinç konuşma yaptı. Dinç şunları söyledi,

“Egeli olmanın farkı ile bir eğitim yılını daha tamamladık. Okulumuzda bilgi ve tecrübelerinizi bizlere aktardınız. Sizlere mezun olan arkadaşlar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş’ta konuşmasında, “Ödemiş Tarım ve Hayvancılık merkezi. Dünyanın en önemli havzası. Hocalarımızda burada 6 bölümdeki alanda öğretimi hem pratik, hem teorik olarak veriyorlar. Bizde İlçe Tarım olarak tekniker bazında sıkıntı çekiyoruz. Tekniker olan öğrencilerimiz daha sonra Okullarını mühendis olarak sürdürme kararı alınca tekniker kadrolarında eksiklik yaşanmakta.

Ara eleman gücünü kaybedince hizmetler de aksıyor. Sizleri önemsiyoruz” dedi.

Son olarak da konuşmayı Kaymakam Abdullah Dölek yaptı. Dölek şunları söyledi, “Bir annenin bir babanın en önemli günü işte bugün. Onların sahneye çıkarak O keplerini giymelerini ve bu mezuniyet gününü yaşamalarında yer almak için geldiniz. Küçük Menderes havzası önemli tarım ve hayvancılık, çiçekçilik merkezi. Bundan sonra yeni bir hayata merhaba diyeceksiniz. Çocuklarımızı okutuyoruz. Benim oğlum da sizler gibi okulundan mezun oldu. Bu ülkenin her kategoride insana ihtiyaç var. Diplomanın hakkını verin. Aranan kişi olun. Kendinizi marka birey olarak yetiştirin. Ülkemiz büyük bir ülke. Dünyanın 80 ülkesinde 500 yıl Bayrak dalgalandıran Türk devletinin geçmişten günümüze gücü vardı.

Şimdi de Dünyanın çeşitli ülkelerinde, Teknik adamlarımız inşaat başta olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. Bu nasıl oluyor, Marka olmakla ve çok çalışıp, çok çabalamakla oluyor” dedi.

Konuşmaların ardından Dönem Birincisi Tuğba Dinç’in mezuniyet belgesini Kaymakam Abdullah Dölek verdi.

Dönem ikincisi Gülcan Öztürk, Dönem Üçüncülüğünü iki öğrenci paylaştı. Burhan Kıvrak ve Erhan Özkan oldu.

2013-2014 yüksekokullar arası futbol turnuvasında gümüş madalya alan takımada hediyeler verildi.

Tohumculuk Bölümü Birincisi Burhan Kıvrak ve Erhan Özkan, İkinci Haydar Kalkan, Üçüncü Serap Özdemir oldu.

Bahçe Tarımı bölümünde Birinci Kerime Ecevit, İkinci Halim Eren, Üçüncü Duygu Gül oldu. Tıbbi Aromatik bitkiler bölümünde Birinci Gülcan Öztürk, İkinci Safiye Şimşek, Üçüncü Elif Şimşek oldu.

Organik Tarım programında Birinci Hayriye Kurçeren, İkinci Goncagül Karaağaç, Serhat Ertek dereceye girdi.

Süt ve Besi hayvancılığı programında Birinci Anıl Arslan, İkinci Gözde Topbaşoğlu, Üçüncü Halil İbrahim Hakan Kocahan oldu.

Süt ve ürünleri teknolojisi bölümünde Birinci Tuğba Dinç, İkinci Tahsin Özdemir ve Üçüncü Esra Ayhan oldu.

Bu dönem kapanan Büyük ve K

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bölümünde ise Birinci Çağla Küçük, İkinci Esra Adıyaman ve Üçüncü Uğur Kavakçı oldu.

Ödül töreninin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadılar.

Bu sene Ege Üniversitesine bağlı Ödemiş Meslek Yüksek Okulundan 145 öğrenci mezun oldu.

Editör: Haber Merkezi