Dünya Koleji tarafından Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ sözünden yola çıkarak; Atatürk’ün fikirlerinin genç nesillerce, gönülden benimsenmeleri ve yaşatmaları amacıyla 7-8 Kasım tarihleri arasında ortaokul öğrencileriyle Ankara’ya gezi düzenledi.

Anıtkabir ziyareti ile başlayan gezi, Kurtuluş Savaşı’nın planlarının yapıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hazırlıklarına mekân olan ilk meclis, Kurtuluş Müzesi, İkinci Meclis gezilerinin ardından, Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Atatürk’ün evinin benzeri görüldü. Dünya Koleji öğrencileri Ankara’da dünyaca ünlü Anadolu Medeniyetler müzesi gezerek insanlık tarihi hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı yakaladı. Ayrıca Türkiye’nin enerji kaynakları ve teknolojisinden oluşan zengin sergi malzemelerinin bulunduğu Tabiat Tarihi Müzesi gezme fırsatı bulan öğrenciler doğal tarih ve geçmişte yaşamış canlılar hakkında bilgi sahibi oldular. Geceyi Ankara’da geçiren öğrenciler ikinci gün Afyonkarahisar’a doğru yola çıktı. Şehre varışın ardından türkülere konu olmuş olan Kara Hisar Kalesi’ni panoramik olarak seyredildi, ardından Bizans döneminden kalma Millet hamamını, 13.yüzyıldan kalma Ulu Cami’yi ve Türkiye’nin ikinci en büyük Mevlevi dergâhı olan Afyonkarahisar Mevlevi hanesini gezen öğrenciler Mevlevilik hakkında bilgilendi.

Gezi sonrasında görüşlerini dile getiren Serkan Taşcıoğlu, “Özellikle 10 Kasım haftasında okulumuz temsili bir grup tarafında Ata’mıza ziyarette bulunuldu. Bu ziyaretin Dünya Koleji için çok anlamlı olduğunu, Ata’mızdan bize miras kalan tüm fikir ve değerleri her şeyden önce Cumhuriyet’i yaşatmak adına çocuklarımızı bilgilendirmek zorundayız. Bu amaçla gerçekleştirilen gezinin öğrencilerimiz çok verimli geçti.”

Editör: Haber Merkezi