Organ Bağışı konusunda vatandaşı bilgilendirmek adına çeşitli etkinler düzenleyen Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Tire Eğitim Merkezi’nde yaptığı bilgilendirme toplantısıyla öğrenci ve öğretmenlere organ bağışı konusunda bilgi verdi ve organ bağışlarını aldı.

 

Haber: Ercan ÇELİK

 

Türkiye’nin birçok yerinden din adamlarının eğitim gördüğü, Tire Eğitim Merkezi İbn-i Melek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Sağlık Müdürü Ulvi Toprak,  Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt ve Tire’de görev yapan imam ve müezzinler katıldı. Öğrencilerin salonu doldurduğu bilgilendirme toplantısında, organ bağışı konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne destek olan Cami imam hatipleri ve müezzinlerine, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Teşekkür belgelerini sahiplerine bizzat takdim eden Dr. Ulvi Toprak, organ bağışı konusunda Ramazan ayı boyunca camilerde çeşitli etkinler düzenlediklerini ve bu etkinliklerde desteklerini esirgemeyen isimlere teşekkür belgesiyle teşekkür etmek istediklerini belirtti. Toplantıda, Paşa Camii İmam Hatibi Davut Arslan, Mehmet Akif Ersoy Camii İmam Hatibi Ahmet Bayındır ile Müezzini Fikret Kalincik ve Yeni Camii İmam Hatibi Eyüp Yücel, teşekkür belgelerini Dr. Ulvi Toprak ve Müdür Ramazan Bozkurt’tan teslim aldılar.

Birçok katılımcının ilgiyle takip ettiği bilgilendirme toplantısında, öğrencilere organ bağışıyla ilgili bilgilendirici broşür dağıtıldı.

 

İNSAN BAŞINA GELMEDEN ANLAYAMIYOR

Toplantıda konuşan Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt, organ bağışı konusunun dinen hiçbir sorun teşkil etmeden vurgulayarak, “İnsan kendinin ya da bir yakının başına gelmeden maalesef bazı durumları algılayamıyor. Bugün pek çok kişi organ bağışı ile tekrar hayata tutunuyor. Organ bağışı bu anlamda topluma ve insanlığa faydalı bir davranıştır. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin ama böyle bir duruma düşüldüğünde de gerekli organı bulmayı nasip etsin.” Dedi.

 

“CAİZ DEĞİLDİR” İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Organ ve kan bağışının dinen caiz olmadığını iddia eden din adamlarına da tepki gösteren Bozkurt, “Özellikle kan nakline bile caiz değildir diyen o hoca efendiler, bir gün bir kana ihtiyaç duyduklarında, toplumla paylaştıkları bu düşünceleri aklına gelir mi? Acaba böyle bir durumda kan istemezler mi? Mesela kan naklinde; kanını aldığımız kişi kötü huyluysa, onun kötü huylarının da kanla birlikte bize geçtiği iddia ediliyor. Eğer böyle bir şey varsa,  iyi huylu, ahlaklı insanların kanlarını alın, cezaevlerinde yatan psikopatlara nakledin, hepsini ıslah edin. Yani bu konular, böyle rastgele söylenecek şeyler değil. Bu konu hakkında tek taraflı düşünerek değil, her boyutuyla düşünüp konuşmakta fayda var.” dedi.

CEVAPSIZ SORU KALMADI

İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin el ilanları ve çeşitli görsellerle destekledikleri anlatımlarıyla, organ bağışı konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olan din adamları, akıllarına takılan soruları uzmanlara sordular. Soruları tek tek yanıtlayan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri, aynı zamanda organ bağışlamak isteyenlerin, bağışlarını da aldı.

Etkinlikler ilgili olarak HaberTire’ye konuşan Dr. Ulvi Toprak, bu gibi bilgilendirme toplantılarıyla vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bugün Tire Eğitim Merkezi’ndeyiz. Tire’deki birçok kamu kuruluşunda bu etkinliklerin devamını getirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi