İzbilim Koleji ile 2020-2021 yılından itibaren İzmir’de eğitim faaliyeti içinde olacak olan Yavuz, “Yeni okulumuzun temel ilham kaynağı Atatürk ve bilim” dedi.

İzmir Eski İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Yavuz, uzun yıllar sonra yeniden İzmir’de döndü ve yepyeni bir proje için kolları sıvadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü görevini bıraktıktan sonra İzmir’den ayrılan ve Bahçeşehir Koleji, MEF Okulları, Ekin Koleji, Düşünür Koleji gibi Türkiye’nin tanınmış özel okullarında Genel Koordinatörlük, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi üst düzey görevler yapan Yavuz, İzmir’e dönerek yeni bir başarı hikayesi için yola çıktı.

İZBİLİM KOLEJİ YOLA ÇIKTI

İzmir’de İzbilim kolejini açacaklarını duyuran Yavuz, “ Doğan Grup ve Bora Karasu Eğitim Kurumlarıyla ele ele vererek benim Yönetim Kurulu Başkanı olduğum İZMİR BİLİMEĞİTİM’İ kurduk. Şirketimizin temel ilkesi, okuldan kazandığımızı yine okula yatırmak… Bu tüzüğümüzde de yer alıyor. Yani okuldan kazandığımız parayı yine okula yatıracağız. Yeni okulumuzun temel ilham kaynağı Atatürk ve bilim… Yaşamda tek gerçek yol göstericinin bilim olduğunu söyleyen Atatürk… Hele bugünlerde … Covit19 virüsünün insanlığı tehdit ettiği günlerde, laboratuvarlarda bu virüse karşı aşı ve ilaç elde etmeye çalışan bilim insanlarından gelecek müjdeli haberi hepimiz dört gözle bekliyoruz. Bilimin izinde yürümenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladığımız günleri yaşıyoruz. İşte biz de mottomuzu “bilimin izinde” olarak belirleyip okulumuzun adını da İzbilim Koleji olarak tescil ettirdik. Evet, artık yönetici ve akademik kadrosuyla bilimin izinde yürüyen, bilimin hayatta tek kılavuz olduğuna inanmış öğrenciler yetiştiren kolejimiz, 2020-2021 Eğitim ve Öğrenme Yılından itibaren İzmir kuzeyinde bir kutup yıldızı gibi parlayacak” dedi.

YENİ ÇAĞA UYGUN SİSTEM

Faal halde bulunan İzmir Çekim Koleji Kampüsünü devraldıklarını ve İzbilim Koleji olarak devam edeceklerini söyleyen Yavuz, anaokulundan anadolu lisesi son sınıfa kadar bütün kademelerde eğitim vereceklerini söyledi.

Yavuz, kampüs ve verecekleri eğitimle ilgili şunları söyledi;
“Kampüste, yüzme havuzu, buz pisti, atölyeler, spor, dans ve konferans salonu gibi birçok sosyal donatı alanları mevcut. Biz de bazı tadilatlarla yeni teknoloji ve öğrenme alanları yaratıyoruz. Akademik sistemimize gelince yeni çağın yeni nesil anlayışına uygun bir sistem… Bazı öne çıkan güçlü yanlarımızı özetlemeye çalışayım. Sürekli öğrenme, güncellenme ve yenilenmeyi esas alan mesleki gelişim merkezi İZMEGA bunlardan biri… Diğer yandan teknoloji kullanmanın yanında teknoloji üretmeyi hedefleyen İZTEK… Kodlama dillerini bilen, bu becerileriyle hayata dair projeler üreten, problem çözen, analitik ve algoritmik düşünme becerileri gelişmiş öğrenciler… Aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri yaparak topluma karşı sorumluluk bilinci geliştirmek… Sadece bunlar mı ? Elbette ki hayır… Sanat ve spor alanlarında da becerileri gelişmiş öğrenciler en büyük hedeflerimizden… Okulumuzda en az 3 yıl öğrenim görmek şartıyla her öğrencimiz bir müzik enstrüman çalmayı öğrenir. Sanatın diğer alanlarında da kendilerini geliştirirler. Örneğin ressam olamasa bile bir resim sergisini gezebilme ve resimler hakkında yorum yapabilme becerisine sahip olurlar. Diğer yandan sporcu olamasa bile bir spor branşında kendini geliştirir öğrencilerimiz. Her öğrencinin bir spor branşı mutlaka olur, kurallarını bilir, amatörce de olsa o branşta oyunlar oynar.

Bir başka yaklaşımız da ulusal ve uluslararası sınavlara hazırlık ve destek programlarımız. LGS ve YGS, ülkemizin önemli bir gerçeğidir. Bu sınavlara hazırlık için hafta içi ve cumartesi günleri ek çalışma programları yapıyoruz. Ve elbette Dünya Dilleri öğretimi… Dünyayla yarışan, dünyayla çalışan ve dünyayla barışan nesiller yetiştirmek için başta İngilizce olmak üzere başka dilleri de bilmek gerekiyor. Bu anlamda etkinlikler birlikte haftada 20 saate varan programlarla İngilizce ve seçmeli olarak da Almanca, Rusça, Fransızca gibi dilleri öğretiyoruz.

Mayıs ayının başında yeni yaşam koşullarına uygun şekilde bir dijital lansman yapacağız. Orada detayları açıklayacağız. Dijital kayıt, dijital bursluluk ve kabul sınavı gibi yeni uygulamalarla gelecek yıl için öğrenci kabulleri yapacağız.

ONLİNE ÖN KAYITLAR MAYIS’TA

Mayıs ayının ilk haftasında online ön kayıtları başlatacaklarını söyleyen Yavuz, “Evinden çıkamayanlara da uzaktan kayıt imkanı vereceğiz. Ücretlerimize gelince ulaşılabilir düzeyde olacak. Bütçeleri fazla zorlamadan, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere velilerimize indirim ve ödeme kolaylıkları sağlıyoruz” dedi.

YENİ BAŞARI HİKAYESİNE BAŞLIYORUM

Geçmişte İzmir’e eğitim alanında hizmet ettiğini hatırlatan Yavuz, “ Daha sonra Bahçeşehir Kolejindeki görevim gereği İstanbul’a taşındım. On bir yıldır İzmir’den uzakta olmama rağmen Bornova ve Güzelbahçe’de İstanbul merkezli üç özel okul açılmasını sağladım. Her biri ayrı bir başarı hikayesi. Ayrıca Türkiye genelinde 50’den fazla özel okul kurdum. Şimdi tüm bu deneyimlerimi İzmir’e taşıyarak yeni bir projeye ve başarı hikayesine başlıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi