Önümüzdeki dönemde şehrimize katkı yapmak için tesbit ettikleri projeleri hayata geçirmek istediklerini söyleyen kültür sanat gönüllüleri bu projeyle uygun olan mahallelerde halkın kolay ulaşabileceği yerlere kütüphaneler kurma planı için muhtarlarla diyalog kurmanın önemli olduğunu dile getiriyorlar.

Bu amaçla Kültür Sanat Meclisi Edebiyat grubundan Sezen Cerit, Sadettin Şanlı, Vildan Tüzün Fırat ve Sevda Örten Ödemiş Muhtarlar derneğini ziyaret ettiler.

Edebiyat kolu adına açıklama yapan Sadettin Şanlı "Muhtarlar Derneği başkanımız Nihat Savuran'la böyle bir uygulama için öncelikle şehir içinde bir kaç örnek mahalle uygulama hedefimiz için uygun yer konusunda kendisinden destek istedik. Yerler belli olunca kitap ve raf gibi ihtiyaçları bizler temin edebiliriz. Ayrıca edebiyat gönüllüsü hemşehrilerimizle diyalog yollarını da görüştük." dedi.

Görüşmeye katılan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı" Kültürüne sanatına tarihine sahip çıkan ülkeler gelişmiş mutlu toplumlardır. Bizler de bu hedefle, yaşadığımız bölgeye katkı yapacak her türlü etkinliği destekliyoruz. Kültür Sanat Meclisi Edebiyat grubumuzun değerli üyeleri böyle güzel bir projeyi hayata geçirmek için çaba sarfediyorlar.

Bu anlamda birlikte yapabileceğimiz şeyleri Muhtarlar Derneği başkanımız ve yürütme kurulu üyemiz Nihat Savuran beyle değerlendirdik. Güzel bir görüşme oldu.

Kendimizi evimizde hissettirdi bize.

Çok sağolsun."

Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran "Şehrimizde gönüllülük ve fedakarlık esasıyla kentin kültürüne katkı koyacak bunun gibi her türlü etkinliğe destek vereceğiz. Böyle duyarlı bir etkinliği gerçekleştirmeye çalışan arkadaşlarımızı da ayrıca kutlarım. Önümüzdeki günlerde örnek uygulama ve ardından projenin yaygınlaşması sürecinde yer tesbiti konusunda muhtarlar derneği olarak katkılar vermek arzusundayız."dedi.

Editör: Haber Merkezi