Haber: Ahmet ŞENKİ

 

Bugün 2013-2014 Öğretim yılı başladı. Yeni öğretim yılı için Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şube Başkanı Murat Özan’ın görüşlerini aldık. Bize şunları söyledi:

 

EĞİTİM SİSTEMİ KOPYACI VE EZBERCİ BİR YAPIDA

“Bugünkü Türkiye tablosu çocuklarımıza üzülerek belirteyim ki tehlikeli ve karanlık bir gelecek vaat ediyor. Çocuklarımız, sosyal devletin tümüyle ortadan kalktığı, eğitimin, sağlığın özelleştirildiği, toplumun büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı bir düzenle karşı karşıya.

Eğitimimiz dini bir siyasal kimliğe doğru sürükleniyor. Akıl ve bilim aydınlığı bir yana itilip, laik eğitimden hızla uzaklaşılıyor. Eğitimde sorunlar yumağı çözüm beklemekte. Eğitim sistemi kopyacı ve ezberci bir yapıda.

 

Eğitimin altını üstüne getiren, “4+4+4” kesintili zorunlu eğitim sistemindeki ilk geri adım nihayet atıldı. Ama geçen bir yılın hesabı ne olacak? Geçen yıl uygulanan sistemde isteğe bağlı 60 ay (5 yaş), zorunlu 66 ay (5.5) olarak belirlenen okula başlama yaşı, okullarda büyük sorunlara neden oldu. Başbakanın 5,5 yaşındaki çocuğunu okula göndermeyen velilere “çocuğunuz geri zekâlı mı da rapor alıyorsunuz?” sözlerini unutmadık. Büyük çocuklarla anaokulunda olması gereken çocukların bir arada eğitim görmesi sıkıntı yaratınca Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmeliği değiştirmek zorunda kaldı.  Alınan bu kararla birlikte zorunlu okula başlama yaşı 71 aya (6 yaş) kadar yükseltildi.

 

Dindar nesil yetiştirmek için çıkarılan “4+4+4” sistemiyle eğitimin altını üstüne getiren, fiyaskoyla sonuçlanan imam hatipleri doldurmak için bu kez düz liseleri kaldırarak, lise eğitimini de alt üst eden iktidarının eğitimde başarısızlığa uğradığı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi raporuyla belgelendi. Başbakan’ın seçim meydanlarında böbürlenerek anlattığı ‘’Fatih’’ projesi tam bir fiyaskoya uğradı. Projenin iktidar yanlılarına ihale dağıtmayı gerektiren inşaat işlerinde tam başarı sağlanırken diğerleri yapılamadı.

 

Yüksek Öğrenim Kurumu İlahiyat fakültelerindeki Felsefe Tarihi dersini kaldırdı. Bu ders seçmeli oldu. Çağdaş eğitimden uzaklaşmanın bir göstergesi olan bir uygulama.

 

BELGİN-ATİLLA ÇALLIOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Sorunlar o kadar çok ki, hangisini sayalım. Öğretmenlerin ekonomik sorunlarından, atamalardaki adaletsizlikten, öğretmen eşlerin ayrı yerlere atanmasından tutun, sınav belirsizliğine kadar her şey soru işareti. İlçemize Fen Lisesi açıldı. Onu bile İmam Hatip yaptırmaya kalktılar. Sayın Belgin-Atilla Çallıoğlu ailesine bu düşünceye karşı çıkarak Fen Lisesini ilçemize kazandırdığı için teşekkür ederiz. Böyle aydınların bulunması sevindirici.

 

Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet’in dayandığı temel nitelikleri esas alınarak gelecekte daha güçlü bir ülke olmak için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeli ve eğitmeliyiz. Bu konuda velilerimiz de destek vermeli. Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi olarak Atatürk'ün çizdiği ışıklı aydınlık yolda yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Bunu hiçbir güç engelleyemeyecektir.”

Editör: Haber Merkezi