Haber: Zülal KALABAS



CHP’li gençler başlattıkları kampanyayla Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının ilçede yapılmasına olanak sağlanmasını istiyor. Her sınav için İzmir merkeze gitmek zorunda olan öğrenciler, sınav stresi yanında bir de ulaşım sıkıntı yaşamak istemediklerini dile getirerek, konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

Sınavların Ödemiş’e alınması için imza kampanyası başlattıklarını ifade eden CHP Gençlik Kolları Eğitim Sorumlusu Erkan Kaya, “Küçük Menderes Havzası’nda yaşayan, Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin en büyük sorunu sınavların İzmir’de yapılması. Bölgemizde sınav merkezinin bulunmaması ve sınavların burada yapılmaması nedeniyle ulaşım, kalacak yer ve sınav yerini bulamama gibi sıkıntılar sürekli olarak öğrencilerin karşısına çıkmaktadır. Zaten üzerinde sınav stresi olan öğrenci birde bu sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyor. Sınav ve oturum sayılarının arttırılmasıyla birlikte zaten var olan sorun daha da büyüdü.

CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları olarak bu sorunun çözülebilmesi için 24 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 09:00-17:00 arasında öğretmenevi önünde stant açıp sınavların Ödemiş’te yapılması için imza toplayacağız. Tire, Beydağ, Kiraz ve Bayındır CHP İlçe Gençlik Kollarımız da en kısa zamanda çalışmalarına başlayarak destek verecekler” dedi.

Yeterli sayıda imza toplayıp bir kamuoyu oluşturdukları takdirde ilçede sınavların yapılmasını sağlayabileceklerini belirten Erkan Kaya, “Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerimize rahat bir nefes aldırabiliriz. Bunun emsalleri önümüzde var. Toplayacak olduğumuz imzaları Yüksek Öğretim Kurulu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanlığı ve TBMM’ye göndereceğiz. Halkımızı ve öğrencilerimizi bu konuda hassas ve duyarlı olmaya, başlattığımız imza kampanyasına da destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi