1994 Yılında Ödemiş’te eğitime başlayan Ege Üniversitesine bağlı Meslek yüksek Okulu’ndan mezun olan 108 öğrenci yapılan törenle diplomalarını kavuştular.

Ödemiş Belediyesi Düğün ve Nikah Salonunda yapılan törene Okul Müdürü Şafak Ceylan, Müdür Yardımcısı Doçent Dr Funda Yoldaş, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş’in CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Cumhur Şener, okulun öğretim görevlileri, öğrenciler, veliler, katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Okul Müdürü Şafak Ceylan şöyle konuştu, “Bugün, burada siz değerli konuklarımızla birlikte 24. dönem mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar 1952 mezun verdik. Bu dönem de 155 öğrencimizi mezun ediyoruz.

Yüksekokulumuz 1994 yılında kurulmuş ve 3 programla eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra ki yıllarda ise, gerek tarımsal üretimde gerekse iş potansiyelindeki, yöresel, bölgesel ve ülke bazındaki değişimler ve gereksinimler doğrultusunda yeni programlar açmak ve bazı mevcut programları güncellemek suretiyle, program sayımızı 7’ye çıkarmış bulunuyoruz. ( Organik Tarım, Tohumculuk Teknolojisi, Bahçe Tarımı, Süt ve süt ürünleri tekonolojisi, süt ve besi hayvancılığı, labarent veteriner sağlık programı)

Yüksekokulumuz, kadrosunda 13 öğretim üye ve elemanı (1 Profesör, 3 Doçent, 3 Dr. öğretim üyesi, 7 öğretim görevlisi) ile öğretimimizi sürdürüyoruz. Ayrıca zaman Ege Üniversitesinin ilgili fakültelerinden de bazı dersleri vermek üzere, öğretim üyesi desteği alıyoruz. Yüksekokulumuzdaki seçkin, dinamik, deneyimli hocalarımız, burada eğitim, öğretim ile birlikte bilimsel alanlarda da çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların uygulama aşamasında öğrencilerimizle birlikte onların bilgisi ve deneyimlerini geliştirmek üzere çalışarak elde ettikleri sonuçları, gerek yurt içi gerekse yurt dışında bilimsel olarak yayınlamaktadırlar. Bu şekilde, 2018 yılında yüksekokulumuzda, akademik olarak 15 adet uluslararası indekslerce taranan, 1 adet ulusal bazda bilimsel çalışma yayınlanmıştır. 28 adet araştırma uluslararası, 1 çalışma ise ulusal, kongre ve sempozyumlarda sunulmuştur. Ayrıca 2018 yılında 9 bilimsel proje tamamlanmış (BAP projesi), 9 proje ise halen yürütülmektedir. Devam eden projelerin yedisi BAP, biri Tübitak ve biride AB projesidir. Yine 2019’da yeni başlayan iki proje (1 BAP - 1 özel sektör destekli) ile birlikte bir onaylanmış ve birde başvurucu sonucu bekleyen iki Tübitak projesi bulunmaktadır.

Yüksekokulumuzda eğitim–öğretim ve üretimdeki değerli katkıları ve siz öğrencilerimizin yetişmesindeki emeklerinden dolayı tüm değerli hocalarımıza da burada teşekkür etmek istiyorum. Sizler öğrencilerimize teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zaman da bir birey olarak sorumluluklarını, topluma karşı görevlerini, paylaşmayı, dayanışmayı öğrettiniz. Ve onlar için yaşam boyu örnek alacakları birer model oldunuz. Emeğinize yüreğinize sağlık.

Yüksekokulumuz arazi varlığı olarak oldukça şanslı olup yaklaşık 200 dekarlık bir alana sahiptir. Burada bitkisel ve hayvansal üretim, eğitim ile iç içe yapılmaktadır. Eğitimin içinde üretim, üretimin içinde eğitim modeli ile öğrencilerimiz, bitkisel üretimde, toprak hazırlığından, tohum ekimine hasadına kadar tüm süreçlerin içerisinde olmakta, değişik bitkileri tanıma şansına sahip olarak yetişmektedir. Öğrencilerimiz hocaları ile birlikte Yüksekokulumuz arazilerinde yapmış oldukları bitkisel ve hayvansal uygulamalarla, bölge tarımına alternatif ürünler kazandırmakta, verim ve kaliteyi artırmakta, örnek oluşturmakta ve öncülük etmektedir.

Biz burada teorik yönüyle olduğu kadar pratik yönüyle de güçlü ve donanımlı teknikerler yetiştiriyoruz. Bu özellikler günümüzde bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerde de tercih nedenidir.

Eski mezunlarımızla ilgili küçük bir not düşmek isterim. Onların bazıları, bugün ulusal ve uluslararası firmalarda tekniker olarak çalışıyorlar, hatta yönetici konumuna gelenler var. Bazıları kendi olanakları ile işletmelerini kurdular, hayvancılık yapanlar oldu. Ya da bazı mezunlarımız dikey geçiş yaparak ilgili fakültelerde eğitimlerine devam ettiler. Ziraat mühendisi oldular, aralarında master yapanlar, doktoralarını yapmakta olanlar var, alanlarında uzmanlaşarak yollarına devam ediyorlar. Hepsi ile gurur duyuyoruz.

Değerli veliler,

sizler büyük özveri ile yetiştirdiğiniz çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz. Geleceğimizin ışığı olan çocuklarımız, bugün yaşamlarında yeni bir yol çiziyorlar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ki yaşamlarında da onların yanında olup, destekleyeceğinize inanıyorum. Zor şartlara rağmen verdiğiniz emek ve katkılarınız için sizleri kutluyor ve saygıyla selamlıyorum.

Sevgili mezunlar,

Ege Üniversitesi, Ödemiş Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak sizler aldığınız eğitimle kazandığınız bilgi ve beceri ile toplumsal değerlere saygılı, üreten, sorgulayan, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı amaç edinen, mesleğinizin gerektirdiği her alanda topluma öncülük etmek amacıyla donanımlı bir şekilde yetiştiniz.

Ülkenin üretiminde ve kalkınmasında yer alıp ülke tarımının sorunlarına çözüm üretmek ve verimliliği artırmak için çalışacaksınız. Yaşadığımız yüzyılda, küresel ısınma ve bunun yansıması olarak kuraklık, topraklarımızın verimsizleşmesi, su kaynaklarımızın azalması, çevre kirliliği gibi sorunların çözümü için sizlere daha büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Sevgili Mezunlar,

Unutmayınız ki biz Ege Üniversiteliyiz. Işığını Atatürk’ten alan, bilimde evrensel, çağdaş bir üniversiteyiz. Sizlerle güçlüyüz ve gururluyuz”

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş gençlere kutlayarak Atatürk’ün çizdiği yoldan çağdaş medeniyet seviyelerine ülkemizi yükseltmek için elinizden geleni yapacağınız inanıyor ve hayatınızda başarılar diliyoruz”

Daha sonra program birincisi öğrencilere birer buket çiçek ve başarı belgesi verildikten sonra diplomalar dağıtıldı. Onuncu yıl marşıyla coşan öğrenciler keplerini havaya atması velilerde ayrı bir sevinç yaşamasına sebep oldu. Öğretim üyeleri ve öğrenciler toplu fotoğraf çektirerek tören son buldu.

Editör: Haber Merkezi