EFT NEDIR? 
Tüm organlarımız enerji ile çalışır ve her duygunun ilgili olduğu bir organ vardır. Mesela öfke karaciğerinizle ilgili bir duygudur. Siz herhangi bir şeye öfkelendiğinizde karaciğere enerji giden kanalda bir tıkanıklık oluşturmaya başlarsınız. Bu hissettiğiniz negatif duygunun kuvvetine göre bazen tek seferde bazense küçük küçük birikerek tıkanıklıklar oluşturur, dolayısıyla fiziki bedeninizde hastalık başlar. İnanç sisteminizdeki blokajlar ise doğru düşünmenizi engelleyerek, doğru kararlar almamanıza sebep olurken daha keyifli bir hayat yaşamanıza da engel olur. Örneğimiz üzerinden gidersek, öfke duygusuyla oluşturduğunuz her blokaj size karaciğer kaynaklı (karaciğer yağlanması, karaciğer kanseri, egzama gibi) bir hastalık olarak geri döner. EFT, vücudunuzdaki belli meridyenlere dokunarak, birikmiş negatif duyguları boşaltıp yeniden organlarınıza enerji akışını sağlayan, uygulaması kolay ve inansanız da inanmasanız da işe yarayan etkili bir tekniktir. 
EFT NASIL ORTAYA ÇIKTI?
EFT'NİN TARİHİ
EFT'nin kaynağı binlerce yıllık doğu tıbbına dayansada batının bu teknikle tanışmasını Dr. Roger Callahan sağlamıştır. Dr.Callahan  yaptığı araştırmalarda negatif düşünce ve negatif deneyimlerin bedenin enerji akışını olumsuz yönde etkilediğini görmüş ve doğu tıbbı üzerine yaptığı araştırmalar sonucu enerji kanallarının uç noktalarına uygulanan baskıların olumlu sonuçlar verdiğini gözlemleyip teknik akupunktur ve akupresur yöntemlerinden yola çıkılarak kolay uygulanabilecek  “Thought Field Therapy TFT” (Düşünce Alanı Terapisi) adında bir teknik geliştirmiştir.  Geliştirdiği bu yöntemide ilk defa 1980 de su fobisi olan bir hastasıyla deneyimlemiş ve tekniğin başarılı olduğunu görmüştür.
  Daha sonra öğrencilerinden Gary Craig adlı bir mühendis, bu yöntemleri daha basitleştirip, herkesin kullanabileceği bir teknik haline getirmiş ve “Emotional Freedom Techniques: EFT” (Duygusal Özgürleşme Teknikleri) adını vermiştir.
EFT NASIL ÇALIŞIR?
EFT'nin, akupunktur kaynaklı bir teknik olduğunu yazmıştım. Bedenimiz enerjiyle çalışır. Her negatif kodlama enerji akışımızı sağlayan kanalda blokaj oluşturur. Bu blokajların oluşumuna bağlı olarak bedenimizde ve zihnimizde hastalıklar meydana gelir (aslında düşüncede başlayan hastalık bedende son halini alır). Sağlıklıysak enerji sürekli ve düzgün bir şekilde akıyor demektir.  Enerji akışımızı bir su kanalı olarak düşünürsek negatif deneyimler ve düşünceler suyun gidişini engelleyen çöp yumağı gibidir. EFT bu çöp yumağını ortadan kaldırmak için geliştirilmiş bir tekniktir.
EFT ile olumsuz duyguya odaklanıp bu duyguyu yüzeye çıkardıktan sonra, enerji kanallarımızın uç noktalarına vurarak bloke olan enerjiyi hareke geçiririz. Negatif duygu ortadan kalktığı için rahatlama ve netleşme gerçekleşir. Teknik uygulama sonrası olay hafızanızdan silinmez sadece negatif duygu yok olur. EFT'nin en güzel yanı ister inanın ister inanmayın işe yaramasıdır. Duygu temizlenmesi etkisini hemen gösterir. Yaşamsal etkisini ise, temizlenen duygunun benzer durumu yaşandığında görülebilir.
EFT'NİN FAYDALARI NELERDİR?
Bilincimizdeki sisleri kaldırarak net kararlar vermemizi sağlar.
Endişe, korku ve panikten kurtarır.
Kızgınlık ve öfkeden kurtarır.
Kırgınlık, alınganlık ve üzüntüden kurtarır.
Kendimizi keşfetmemizi sağlar.
Enerjimizin düzgün bir şekilde akmasını sağlayarak, bedensel sağlığımızı korur. 
Ruhumuz ve bedenimiz arasında denge kurar.
Farkındalığımızı arttırır.
Harekete geçmemizi kolaylaştırır.
Tehditleri fırsata çevirmemizi sağlar.
Motivasyonumuzu arttırır.
İkili ilişkilerimizi kuvvetlendirir.
Özgüvenimizi arttırır.
Ruhsal sıkıntılardan kurtarır.
EFT'NİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Her tür sorun için uygulanır.
Kendi kendine uygulanabilir.
Kolaydır, özel bir alana ya da alete gerek yoktur.
Yumuşak ve naziktir, parmak uçları ile dokunularak yapılır.
Güvenlidir, hiç bir tehlikesi yoktur.
Hızlıdır, eski ya da yeni duygusal sorunlar kısa sürede çözülür. Kemikleşmiş duygusal sorunlar biraz daha zaman alabilir.
Kalıcıdır, aksini seçmediğiniz sürece kalıcı iyileşme sağlar.
İnansanız da inanmasanız da işe yarar.
HATIRLATMA
Ne kadar etkili bir teknik olursa olsun EFT sihirli bir değnek değildir. Hayattaki tüm seçimler gibi öncelikle kişinin, kendi için cenneti seçmesi gerekir. İkinci adım ise cennete götürecek her yola izin verilmesi gerekir. EFT sadece kendi cennetinize giden yoldaki araçlardan biridir. 
Sevgi ve huzurla...
Kişisel seanslar, Kupa Terapisi (Hacamat), Subliminal Cd. ve Kişisel / Grup Meditasyon6ları için lütfen randevu alınız. 
Telefon: 0.534. 628 72 27
Facebook: 8/9 Kişisel Gelişim Merkezi – Ayşen Akbulut