16. yy İtalyan filozof, rahip ve gökbilimcisi Bruno der ki: Tanrı, iradesini egemen kılmak için yeryüzünde iyi insanları kullanır. Yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hâkim kılmak için Tanrıyı kullanır.” Ünlü hadis bilgini Buhari “Hiç kimse başka birine fasık(yoldan çıkmış), kâfir diyemez. Eğer bu kişiler fasık ve kâfir değilse, bu sıfatlar söyleyen kimseye döner.” der. Yine Nur Suresi Ayet 18: “Allah her şeyi(işin iç yüzünü) çok iyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.” Yani birinin ne olduğu hakkındaki hükmü yalnız Allah verir. Ha, birileri kendini hüküm verici yerine koyuyorsa o zaman başka. Kısaca Müslümanlık Allah’la kul arasındadır, birilerinin iki dudağı arasında değil. Önce CHP'liler "Ateist" ilan edildi. HDP’liler “Zerdüşt” yapıldı. Sırada MHP’liler var. Onlara da “Şamanist” denecek. Herkes hazır olsun.

Bu ülkede CHP’yi hep yanlış anladılar. CHP’ye karşı yapılan dinsiz iftirası halâ devam etmekte. Yıllardır CHP’yi dinsiz gibi gösterip, cahil kesimden oy isteyenler sahtekârlıkları ortaya çıkınca telaşa kapılmakta. CHP İslam’a ne zaman karşı gelmiş? İslam’a karşı olsaydı tek partili dönemde, şu anki gibi nüfus cüzdanında “İslam” yazar mıydı? Atatürk Kuran’ın, Peygamberimizin hadislerinin anlaşılması için bunları Türkçeye çevirtip Anadolu’ya gönderir miydi? Hem de devletin yeni kurulduğu, bütçenin tamtakır olduğu dönemde 20 000 lira harcayarak. Bakın Atatürk’ün, İnönü’nün annelerine. Hepsi ibadetlerini yapan insanlar. Atatürk’ün Balıkesir Hutbesini okuyun. İslam dini ile ilgili sözlerine göz atın. Dinsiz olan bunları der mi? Şunu iyi bilin ki Türkiye Cumhuriyetini kuranlar İslam’a en büyük hizmeti yapmıştır. Bunların amacı CHP’yi, İnönü’yü, Atatürk’ü karalamak, halkın gözünden düşürmektir. Altında Atatürk düşmanlığı yatmaktadır. Laikliği tam anlamı ile anlayabilseniz, bunları söylemezsiniz. Halâ laikliği din düşmanlığı olarak gösterip oy peşindesiniz. Karl Marx “Din toplumların afyonudur.” der. Laiklik bunu önlemiştir. Din kötü amaçla kullanılırsa her zaman tehlikedir. Bugün İslam’a en büyük zararı Hizbullah, El Kaide, Müslüman Kardeşler, IŞİD ve Taliban gibi radikal İslamcı örgütler vermiştir.

Hatırlayın Baykal’a meclis başkanlığı oylamasındaki Halaçoğlu’nun açıklamasını: "Biz eğer Sn. Baykal’ı desteklemiş olsaydık, Baykal’ı seçtiniz, AKP’nin tabiriyle 'dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi." Oysa Halaçoğlu gibi CHP’yi dinsiz parti olarak görenler Baykal’ın 17 yaşından beri oruç tuttuğunu bilmeyen, CHP’nin İslam’a yaptığı hizmetleri görmeyenlerdir. Dinle imanın kimde olduğu belli olmaz. Size göre CHP inançsız ve dinsizdir. Ancak, “Öbür dünyaya gidip geldim ‘oyunuzu AKP’ye verin’ dediler” diyerek dini politikaya alet etmez, yalan söylemez, iftira atmaz, haram ve kul hakkı yemez, 13 yaşında öldürülen bir çocuğun annesini halka yuhalatmaz, ibadetini yaparken fotoğrafını çektirip basına servis yapmaz, 50 dakika ezan bekletmez. Allah deyip ABD’nin sözünden çıkmayan, AB için neredeyse bayraktan dinden vazgeçen, ne olduğu belirsiz gemicikler alan, ihalelere yakın akrabalarını sokup dünya para kazanan CHP’li mi? “Birisi istesin karımı paylaşırım.” diyen AKP seçmeni Müslüman ama CHP ve seçmeni dinsiz, öyle mi?

Siz bir CHP’linin “bakara, makara” diye ayet salladığını, "Atatürk’ün doğduğu şehir kutsaldır.”, “9 yaşındaki kızla evlenmek caizdir.”, “kocamı arkadaşıma önerdim” dediğini, hamile kadından, kadının sokakta kahkaha ile gülmesinden, saçının görünmesinden tahrik olduğunu, insan yaktığını, “tüm servetim parmağımdaki yüzüğümdür” deyip kısa sürede dünyanın en zengin kişileri arasına girdiğini, İmam Hatipleri övüp çocuklarını İmam Hatip okullarına göndermediklerini, oğluna kızına vakıf kurdurduğunu, parti liderinin vatandaşı tokatladığını, halkından korkarak 1500 koruması olduğunu gördünüz mü? CHP başkanının elinde Kürtçe Kuran ile oy istediğine tanık oldunuz mu? CHP Boyabat Gençlik Kolları Kutlu Doğum Haftası’nda bir mesaj yayımlıyor. Bunu oy için yapıyor deniyor.

İslam dini birilerinin tekelinde değil. CHP reklam kokan göstermelik dini hareketlerden uzak durur. Peygamber efendimizi inkâr eden, kendilerini onun yerine koymak isteyenlere de daima karşıdır. Ne kadar komik değil mi? Yolsuzlukların cirit attığı bir ortamda Kılıçtaroğlu’nun kızının evini, Baykal'ın mal varlığını gündeme getirmek. Bir Allah’ın kulu “Sen şunu haram para ile aldın, kazandın” diyemez. Ama bu ülkede devletin malı ihaleyle satılırken ''Dünürüme söz verdim bu ihaleye kimse girmesin'' diyerek devleti milyarlarca dolar zarar ettirenler varken başka kişileri konuşmak utanmazlığın çarpıcı bir örneğidir. Ülkede 100 küsur insan ölüyor, tüm ülkeler baş sağlığı diliyor. Milli maçta İzlandalılar bile saygı duruşunda. Halk ölenleri yuhalıyor. Orada PKK’lılar ölmedi, vatandaşlarımız katledildi. Ayıp ve de yazıklar olsun. Ünlü sanatçı Levent Kırca vefat ediyor, Akit gazetesi “Alkolik tiyatrocu öldü” diye manşet atıyor. Oysa zavallı hayatında hiç içki içmemiş. Bu nasıl Müslümanlık?

Değerli okurlarım, gerçekten çok zor durumdayız. Ülkemiz işgal altında. Dış düşmanlar içimizdeki hainlerle işbirliği içinde. Uyanalım, birbirimizi uyaralım. İşsizlik bir yandan, terör bir yandan, geleceğe umutla bakamama korkusu bir yandan. 13 yıldır iktidarda bu ülkeyi tek başına yönetiyorlar. Ülkeyi ne hale getirdiklerini gördünüz. Kime oy verdiğinizi bir kez daha düşünün. CHP gerçek dini yaşatacak olan siyasi partidir. Dini siyasete alet etmeyen, özgürlüklerin savunucusu, tüm inançlara saygılı, ilkeli bir duruşa sahip bir partinin üyesi olmaktan onur duyuyorum. Saygılarımla hoşça kalın.