“İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Kiraz'ın MHP'li Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. “

İstifa!...

İstifa bir “hak”tır, tabii doğru yapılırsa!

“Çemberli Efe” diye adlandırılan Saliha Özçınar Şengül 2014'te yapılan yerel seçimlerde 12.285 seçmenin ( yüzde 42,5 oy) oyunu alarak MHP’den belediye başkanı seçilmişti. Aradan 1 yıl bile geçmeden partisinden istifa ederek AKP’ye geçti.

Marifet seçildiği partiden istifa etmek değil; marifet Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmektir. Kirazlı seçmenler herhalde bu istifanın hesabını soracaktır. Dile kolay adaylık sürecinden seçim sonuna kadar MHP’liler “Çemberli Efe”’nin başkan seçilebilmesi için varını yoğunu ortaya koymuştu.       Gecesini gündüzüne katarak çalışan, “aday”dan daha fazla yorulan o “ülkü erleri”,  o “Bozkurtlar”, o “Asenalar” bu istifa konusunda neden “suskun”lar? Saliha Özçınar Şengül istifa kararını alırken kime danıştı? Kendisine güvenen MHP’lilere mi? Seçimlerde oy veren  12.285 seçmenden herhangi birine mi? Yoksa?...

Merak bu ya, Saliha Özçınar Şengül istifa ederken 12.285 seçmeninin her biriyle “helâlleş”ti mi? Yakasına AKP rozetinin takıldığı gün başına yastığa koyduğunda rahat uyuyabildi mi? Seçim süreci içinde AKP’ye veryansın ederken, AKP’yi her şekilde suçlarken şimdi AKP’lilerle yol arkadaşlığını içine sindirebiliyor mu?

MHP’den istifa ederken şahsına ya da ilçesine hangi vaatlerde bulunuldu? Maddi ya da hizmet(!) anlamında iktidarın hangi nimetlerinden yararlandı? Sokağa çıktığında kendisine oy veren 12.285 seçmenden biriyle karşılaştığında ne düşünüyor?12.285 seçmenin her biriyle helâlleşmeden, onların hayır dualarını almadan “Belediye Başkanı”  ünvanını taşımak “Çemberli Efe”yi huzursuz etmiyor mu?

Aslında bu soruları çoğaltmak o kadar kolay ki!..

“Efe” olmak o kadar kolay olmasa gerek.

Saliha Özçınar Şengül Hanımefendi “Efe”liğini ispatlamak zorunda. MHP’den istifa etmek yetmez… Elini vicdanına koyarak “Belediye Başkanlığı” görevinden de derhal istifa etmelidir. Hem de tüm Kirazlıları, daha dün “ülküdaşlarım” dediği insanları meydana toplayarak onlardan önce “ÖZÜR” dilemeli, sonra da “başkanlık” görevinden de istifa ettiğini açıklamalıdır.

Yoksa, sonu tıpkı Kiraz’da  bir dönem MHP’den Belediye Başkanı seçilerek  sonra da DYP’ye geçip aday olan “hemşehrisi”nin yaşadıklarını yaşar.

Haydi Çemberli Efe!

“Efe”liğini gösterme zamanı!...