Çekim Yasası ile ilgili üç bölümlük yazımın son bölümünde isteklerimizin neden gerçekleşmediğine değineceğim. Öncelikle şunu iyice anlamak gerekir ki; sistem iyi veya kötü olduğuna bakmaksızın yaydığınız her frekansı emir kabul eder ve bilinçten ziyade bilinçaltının gönderdiği frekansı esas alır. Bilinçaltınızın hangi frekansı yaydığını anlamanızın en iyi yolu farkındalığınızı yüksek tutarak söylediklerinize dikkat etmektir. Örneklersek, güzel bir aşkı yaşamak isterken “aşklar zaten hep yalan dolan” diyorsanız en iyisi siz o güzel aşkın gelmesini hiç beklemeyin. Zengin olmayı dilerken “para mutluluk getirmez” ya da “ para kazanmak çok zor” diyorsanız size tavsiyem elinizdeki ile yetinmeye devam edin. Söylediklerimiz hem kayıtlarımızın ne olduğunu anlamamız için hem de sisteme frekans yaymak için en etkili yoldur. Ayrıca hep hatırlayın, bilinçli söyledikleriniz bilinçaltı kaydınızı, bilinçaltı kayıtlarınızda yaşantınızı oluşturur.

Şimdi biraz sözlerimizdeki hatalara bakalım.

SE-SA: “Eğer çok param olursa mutlu olurum”. Bu cümleler sizin bilinçaltınıza isteklerinizin gerçekleşebilmesinin bir şarta bağlı olduğunu söyler. Örnekteki gibi mutluluğun paraya bağlıdır (!). Onun yerine “mutluyum” deyin.

MELİ-MALI: “Güçlü olmalıyım”. Bu cümleler zorunluluk göstergesidir. Örnekteki gibi bilinçaltınıza şimdiki zamanda güçsüz olduğunuz kaydını girer. Onun yerine “güçlüyüm” deyin.

ECEK-ACAK: “Her şey çok güzel olacak”. Bu cümleler sizin isteklerinizi hep geleceğe erteler. Örnekteki gibi “her şey güzel olacak”; “ne zaman?”, “gelecekte”, “gelecek ne zaman?”, “bilmiyorum”. Onun yerine “her şey çok güzel” ya da “her şey çok güzel oluyor” deyin.

TERSİNE SÖYLEM: “Korkmuyorum”. Bu cümleler sizi tam da söylediğiniz şeye odaklar. “Korkmuyorum” dedikçe korkarsınız. Onun yerine “güvendeyim” deyin.

BELİRSİZLİK: “İyi bir hayat istiyorum”. Bu cümleler nasıl bir hayatın sizin için iyi olacağını belirtmediğiniz için belirsizlik frekansı yayar. Onun yerine “kefiyli, sağlıklı, aşk dolu..... bir hayat seçiyorum” deyin.

İSTİYORUM: “Zengin olmak istiyorum”. Bu cümleler şimdi de sahip olmadığınızın frekansını yayar. Onun yerine “zengin bir hayatı seçiyorum” deyin.

BİLİNÇALTININ OLUMLU SANDIKLARI: “Param yok”, “Hasta değilim”. Bilinçaltı olumsuz kelimelerden anlamaz söylenen her şeyi olumlu zanneder. Onun yerine “zengin değilim”, “sağlıklıyım” deyin.

Bilinçaltı kayıtlarınızın farkına vardıktan sonra bunları olumluları ile değiştirin. Her zaman şimdiki zamanda, olumlu, net ve seçim cümleleri kurun. Kötü bir şeyi anlatırken geçmiş zaman kullanın. Eğer farkına varamıyorsanız hayatınızda sürekli şikayet ettiğiniz şeyleri belirleyerek bir uzmana danışın.

Okuduğunuz gibi iş “istedim” demekle olmuyor. Nasıl istediğiniz çok önemli o yüzden lütfen başınıza gelenler için Yaradan’ı ya da kaderi suçlamayın. Yaradan bizi cezalandırmak için yaratmadığından aksine her şeyi sevgi temeline bağlı var ettiğinden tekamülümüzü kolaylaştırmak için sistem yasalarını verdi. Demek oluyor ki yaşadığınız her şeyin sebebi bilinçaltınızdaki kayıtlar, yani sizsiniz.

Sevgi ve huzurla kalın.