Yerel seçimlerden bu yana 1 yıldan fazla zaman geçti. Ödemiş’te halka yansıyan şekliyle neler değişti neler değişmedi?

Galiba Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın A.Mahmut BADEM “Ulus Meydanı” ile “Çamlık”ı gözden çıkardı!.. Buralarda olan sadece temizlik!.. Görevliler sabahtan akşama kadar bu iki alanı durup durup süpürüyorlar.

Şimdi Belediye başkanımız bizlere “Biz hizmeti kenar mahallelerden merkeze doğru yapıyoruz.” diyecek de; “Kenar mahallelerde ne yapılıyor ki, merkeze doğru hizmet gelsin.” diyeceğiz biz de. Ödemiş’in akciğeri gibi olan Ulus Meydanı maalesef kaderine terkedilmiş bir durumda. “Çiçekçi Kenti Ödemiş”te Ulus Meydanında ağaç ve çalılık dışında bir “şey” yok. Çevre düzenlemesi adına atılan bir adım da yok. Yol ile kaldırımlar birbirinin içine girmiş. Oturma bankları kırık, gezinti yerleri oyuk. Alan bakımsız, düzensiz ve “pejmurde” bir hâlde. Bu durumdan birileri nasıl rahatsız olmuyor anlayabilmiş değilim. Başkanımızdan vazgeçtik ama Belediye Meclis Üyelerimiz de mi Ulus Meydanı’ndan hiç geçmezler? Meydandaki serkeşliği, başıboşluğu, düzensizliği, ihmal edilmişliği hiç mi fark etmediler? Ulus Meydanı’nın çevresinde oturan “meclis üyeleri”nin de mi gözleri görmez oldu bu vurdumduymazlığa?

Yoksa yine “ Belediyeyi borçlu devraldık. Bütçe imkanlarımız kısıtlı. Borç ödemekten hizmet etmeye fırsat bulamıyoruz.” gibi masalları anlatmaya devam mı edeceksiniz?

Ya Çamlık’ın hâli? Orası “hep”ten içler acısı!... Belediyeye ait “çay bahçesi”  ne kiralanıyor, ne de belediye tarafından işletiliyor. Hava karardıktan sonra Çamlık’ta sarhoştan ve başıboş köpeklerden başka canlıya rastlamak mümkün değil. Etraf rezil bir durumda. O güzelim alan 1 yılda perperişan olmuş. Belediye Başkanımız bu iki alana sadece oy istemek için geliyor anlaşılan. Ya da 1 yıl içinde ne yaya ne de araçla bu iki alandan hiç geçmemiş. Yoksa bu iki alana bu kadar “duyarsız” kalmazdı!...

Peki ne mi yapılacak?

Park ve Bahçelerden sorumlu müdür görevlendirilip gerekli çalışmaların yapılması konusunda emir ve direktifler verilmelidir. Bilinmelidir ki, belediye hizmetlerinde yaşanan ya da yaşanacak her olumsuzluğun faturası sadece ve sadece Belediye Başkanına çıkarılacaktır. O yüzden?

Derhal bu iki alan ıslah edilmelidir. Yaşanabilir, gezilebilir bir yapıya kavuşturulmalıdır. Sponsorlu ya da belediye imkanları dahilinde “Çiçek-Çiçekçi Kenti Ödemiş”e lâyık bir şekilde bu alanlar düzenlenmelidir. İnsana ve çevreye saygı da bunu gerektirir.