Bu çok acı cümleyi 17-25 Aralık 2013 tarihinden beri meydanlarda, partisinin gurup toplantılarında Eyyy. diye başlayan konuşmalarında haykıran dönemin Başbakanı Erdoğan’dır.
Onun bu talimatına uyan birileri, 6 gündür nezarette tutulan, Samanyolu Televizyonu’nun Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca’ya uygulamışlardır. Şeker hastası olan Karaca, hastalığı ile ilgili ilâcını içmek için, polis memurlarından su istediğinde aldığı cevap insanlık adına hicap duyulacak türdendir. Burası kantin değil diyerek bir yudum suyu din kardeşinden esirgeyen zihniyeti ibretle televizyonlardan öğrendik.
Olayı Hidayet Karaca’nın avukatları Cumhuriyet Savcısına intikal ettirmiş ve Savcı’nın talimatıyla Karaca’ya su verilebilmiştir. Böylesi insanlık dışı bir uygulama, herhalde hiçbir ülkede yaşanmamıştır. Söz konusu olan bir yudum sudur. Yazıklar olsun bu zihniyete.
Bu Türk Milleti öyle bir engin gönüle sahiptir ki; Çanakkale Savaşları’nda, verilen kısa ateşkes arasında, karşıda savaştığı Emperyalist güçlerin yaralı askerine Türk Askeri yardıma koşup, hem yarasını tedavi etmiş, sonra da düşman askeri demeyip, kendi matarasındaki suyu içmesi için ağzına dayayan Mehmetçiktir.
Yine, Yüce İslâm Dini’nin Peygamberi Hazreti Muhammed; “ ölmek üzere olan bir köpeğe, ayakkabısının içine su doldurarak içiren çok günahkâr bir kadının, Allah tarafından affedildiğini ve Cennet’le mükâfatlandırıldığı” ifade etmiştir. Peki, bu İstanbul Emniyeti’nde mi, Çağlayan Adliyesi’nde mi? çirkin olaya sebep olanları şiddetle kınıyorum. Acaba amirleri soruşturma açarlar mı? Nezarete düşen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bir yudum suyu vermeyen, bu memur hakkında. Eğer soruşturma açılmazsa biliniz ki, amirlerinin de zihniyeti aynidir.
Saygıdeğer okurlarıma önemli bir hususu daha duyurmak istiyorum. Bu anlattığım olayı sadece Samanyolu Haber ve Bugün televizyonları verdiler. Gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı dün (Cuma) serbest bırakıldığında, Çağlayan Adliyesi önünde bir haftadır gece gündüz bekleyen on binlerce kişiye hitaben bir konuşma yaptı. CNN. – NTV. gibi tarafsız bildiğim haber kanalları bunu naklen vermediler. Zaten 20’ye yakın Televizyon Erdoğan’ın emrinde, onların da haliyle böyle bir haberi vermeleri beklenemez. Eminim ki; birçok ülke televizyonu bu demokrasi mücadelesini halkına duyurmuştur. Bizdeki televizyonlar ve basın organları maalesef ya iktidarın borazanı olmuşlardır, ya da korkmaktadırlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Allah korusun yarın Hürriyet, Milliyet, Vatan, Sözcü vb. gazeteler ayni muameleye maruz kalırlarsa biz yine onların yanında olacağız. Söz konusu olan Demokrasi ve Özgürlüktür.
Saygılarımla.