ÖYKÜ
 
Kimi insanlarla anlaşmak çok zordur. Olabildiğince uyumlu davranırsınız, o yine bir bahane bulur tersliğini sergiler. Değişik bir türdür böyleleri. İşte bizim Kıling; hortlaya zortlaya sağında solunda selamlaşacak kimse bırakmadı.
Her şeyi bir o bildiği için, kimse yanında gık demeye cesaret edemiyordu zaten. Adı mı? Neden mi Kıling? Yok, ondan değil. Öyle zayıf biri de değil zaten. Hatta balıketinde desek doğru olur. Hafiften karaşını yalnızca. Kendisine, her şeye karşı çıktığı, sözlüğünde uzlaşma maddesi bulunmadığı için “Kıl” sanı uygun görülmüştü bir tarihte. Bu Kıl’a ing hecesinin eklenmesi küçük kıyametin kopuşundan sonraki günlere rastlar.
Bereket Kıling’in kıldan türetildiğini anlayamadı, “Ben o kadar zayıf mıyım yav!” deyip geçiştirdi de başımıza bir şey yağmadı.
Onu diyecektim; zaten başka arkadaşı da kalmadı, kendimi zorlayıp uyumlu davranmaya çalışıyorum. Canı sıkkın gibiyse başlıyorum onun savunduğu şeyleri savunmağa. Ama kimileyin bu da yetmiyor; en sıkı savunduğu bir düşünceyi söylediğimde bile, yüzüme sert sert bakıp, “Öyle aptalca şey olmaz!” deyip çıkıveriyor. Şimdi bu adama nasıl yaklaşırsınız. Ne sağdan yaklaşılıyor, ne soldan.
Bir gün hava bulutlu “Yağmur yağacak” demiş bulundum, bir terslendi “Yağmasın mı?” dedi. “Tabi yağacak.”  Yağmur yağmaz, diye inatlaşmış gibi oldum.
Trafikte korna çalanlara kızıyor:
—Bastıracaksın bunlara 726,32 kuruş cezayı, bak bir daha milleti rahatsız ediyorlar mı?
—35 kuruş yapaydın bari küsurat bulunmaz mulunmaz, dedim.
Her şeyi o biliyor ya, geri adım atmak yok:
—Sen uzaydan mı düştün be? Ne kuraldan anladığın var ne kaideden.
Kural-kaide ikisi aynı şey onun, diyemedim tabi. Ödemeye gelince; ne yaparsınız artık, vatandaşa iki kuruşu bulduracağız.
Bir gün artık dayanamadım. Başladım söylenmeye:
—İnsanın seninle sohbet etmesi için de mazoşist duygularını geliştirmesi gerekecek, deyiverdim.
Sen misin bunu diyen; sanki kendisinden borç bir şey istemişim gibi, bir terslendi:
—Akşama kadar çene yarıştıracağına, oku araştır geliştir kendini! Onu da benden mi bekliyorsun!
Başka bir şey demedim. Durduk yerde Kıling olunmuyor.