Önce Ödemiş’te sonrasında da İzmir’de yapılacağı Birlik Başkanı Ahmet KOCAAĞA tarafından açıklanan İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimleri üreticiler arasında ve kamuoyunda ilgi çekmeye devam ediyor.

Bu yıl yapılacak olan seçimlere mevcut başkan Ahmet KOCAAĞA ile  süt üreticisi Tuncer ÖZTÜRK adaylıklarını açıklayan isimler oldu.

Gelin sizinle öne bazı sayısal verileri paylaşalım.Birliğin üye sayılarının çoğunluğu yani 10 bine yakını Küçük Menderes havzasında üretim yapıyor.  Üretici sayılarına göz atmakta yarar var düşüncesindeyim.

Ödemiş 3563 , Kiraz 2323 , Tire 1444 , Bayındır 1445 , Beydağ 559 , Torbalı 214 , Kemalpaşa 372 , Selçuk 36 . Toplamda 9.958 üretici

Menderes 362 , Buca 64 , Seferihisar 52 ,Urla 36 , Güzelbahçe 8 , Balçova 3 , Gaziemir 1 , Karaburun 1 . Toplamda 527 üretici

Bergama 706 , Kınık 210 , Foça 149 , Menemen 148, Dikili 56 , Aliağa 26 , Çiğli 14 , Karşıyaka 1 . Toplamda 1320 üretici.

Demek oluyor ki üreticilerin büyük bir çoğunluğu Küçük Menderes havzasında bulunmaktadır. Daha önce 25 Mayıs’ta bizzat mevcut başkan Ahmet KOCAAĞA’nın seçimlerin Ödemiş’te yapılacağını açıklamasına rağmen her ne hikmetse seçimler yine Ahmet KOCAAĞA’nın bildirmesiyle  13 Temmuz 2021 tarihinde İzmir’de yapılacağı kararı alındı.

Şimdi mevcut birlik yönetimi ve başkanına şu soruları sormak gerekir:

- Seçimlerin Ödemiş’te olacağı sözünü vermenize rağmen neden İzmir’e aldırdınız?

- 10 bine yakın üreticiyi İzmir’e taşımak için hangi planlamayı yaptınız?

- Küçük Menderes havzasında bulunan üreticilerin iş ve zaman kaybını nasıl telafi edeceksiniz?

Yoksa 2017 yılında olduğu gibi seçimi 1.178 oyla mı kazanmayı düşündünüz sayın başkan? İsterseniz 2017 yılında yapılan ve az sayıda üreticinin katıldığı seçim sonuçlarını bir daha hatırlayalım.

2017 yılında yapılan birlik seçimlerine 11.900 üreticiden sadece ve sadece  2.774 üye seçime katılmıştır. Yani 5’te 1’lik bir bölümü  seçim yapılmış. Bu seçim sonucunda da mevcut başkan

Ahmet KOCAAĞA’nın listesi 1.178 oy; Mehmet ÇELİKKALELİ’nin listesi 1.059 oy; Halil TOKOĞLU’nun listesi 452 oy almış. Sonuçta da az bir farkla seçimi Ahmet KOCAAĞA kazanmıştı.

 Dolayısıyla 12 bine yakın üretici üyesi bulunan bir birliği bin civarında aldığı oyla temsil eden bir yönetim var karşımızda.

 Şimdi de  10 bine yakın üreticisi bulunan Küçük Menderes havzasındaki üyelere şu soruları sormak istiyorum:

- Siz İzmir’de yapılacak olan seçimlere nasıl iştirak edeceksiniz?

- Birlik başkanı sizleri seçim alanına götürmek için gereken sözleri  ve teminatı vermiş midir?

- Oy kullanma hakkınızı kullanmayacak mısınız?

- Bugüne kadar sizlere verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğini sorgulamayacak mısınız?

- Sizleri işinizden, gücünüzden ve zamanınızdan alıkoyup seçimi Ödemiş’ten İzmir’e taşıyan yönetimden hesap sormayacak mısınız?

- Yine  2.774 üreticinin 1.178 oyla seçilen birlik yönetimine ve başkanına razı mı olacaksınız?

- Yoksa “oy namustur” diyerek sandığa gidip yapmanız gerekeni yapacak mısınız?

 Yapılacak olan seçim değil sanki yangından mal kaçırma hikayesi… Bir garip seçim…

 Umarız bu seçimde de “pis koku”lar gelmez. Zarflar içinde “birileri” vasıytasıyla “ulüfe”ler dağıtılmaz. Demokrat oldukları ile övünenler demokratik bir seçime gölge düşürmez.

 Kazanan üretici olsun..

 Kazanan birliğin tüm üyeleri olsun.

 Kazanan Küçük Menderes Havzası ve İzmir olsun.

Haydi üreticiler!

Hakkınız için, gerçek anlamda birliğin yanınızda olması için, sesinizi duyurmak için, emeğiniz ve emeğinizin hakkı için, oynanan oyunları bozmak için, dün yanınızda olmayanlardan hesap sormak için “OY”unuza sahip çıkma vakti.