Geçen haftadan beridir telefonlarım daha sık çalmaya başladı ve yayan yolda daha fazla zaman harcayarak ilerler oldum. Okuyanlar, yeni yazı dizimi duyanlar hikayem ile ilgili sorular soruyor.

Bu hikayenin de pembe dizi tadında dizisinin devamı olacağını da söyleyen de var, kendi hikayesini kafasında canlandırıp aktaran da. Her kafadan farklı ses çıkıyor ama ne mutlu bana ki hatırı sayılır bir takipçi kitlem oluşmuş. Her yazara nasip olmaz böylesi.

Santo da Camilia da hala dillerde, hatta bonitayı bile hatırlayanlar oldu. Hem şaşırdım hem de sevindim.

Neyse pembe dizi bitti. Şimdi gelelim futbol hikayemize ve hikayemizin ana konusu futbol kulübümüze.

Tanıyanlar bilir; gerek baba tarafından Türkmen’liğimle gerekse anne tarafından gelen Selanik göçmenliğimle gurur duyarım. İşte gurur kaynağı kökenlerimin  benden önceki son köprüsü değerli annemin büyüklerinin yani atalarımızın yaşadığı topraklar olan Balkan yarımadasında şirin bir kasabada geçiyor hikayemiz.

Karşılıklı takım kurma sayısına ulaşan her yerleşim yerinde olduğu gibi bu şirin  kasabamızda da birçok futbolsever var. Futbol çok sevilir de futbol takımı olmaz mı? İşte bu kasabamızın da güzide bir kulübü ve futbol takımı varmış.

Takım bazen başarılara imza atsa da bazen de ortalamayı bile tutturamıyormuş. Hoş şampiyon da olsanız hatta ağzınızla kuş da tutsanız birilerine asla yaranamıyorsunuz ve eleştiriliyorsunuz ya neyse.

Bu kulübün en enteresan özelliği ise kulüp yöneticisinin aynı zamanda futbol takımının teknik direktörü olmasıymış. Yani delegeler hem başkanı hem de takımın teknik patronunu seçiyorlarmış. Kulüpteki enteresanlık bununla da bitmiyormuş; kulüp başkanı ve teknik patron 5 yıl için seçilmekteymiş. Yine çok enteresandır ki bugüne kadar hiçbir kulüp başkanı üst üste iki dönem seçilme başarısına da ulaşamamış.

İstikrar mı? Desem; İstikrarsızlık mı? Bilemedim. Adama dolu dolu 5 yıl veriyorlar ama ikinci 5 yıl hayal oluyor?

Birçoğunuzun sorduğunu duyar gibiyim; “peki bu takımın ismi mi ne?”.  Bu yazı dizimde biraz değişiklik yaparak siz değerli okurlarla bu diziyi şekillendirmeyi düşünüyorum. Bu yüzden sizlerin de fikirlerini alarak zaman içinde hikayemizi hep birlikte bir yerlere götüreceğiz. Ne dersiniz? Bu kulüp için uygun bir isim bulmama yardımcı olur musunuz?

Ben de birkaç isim sayayım diye düşünüyordum ama baktım ki sayfanın sonuna gelmişiz bile. Neyse sizlerin de katkısıyla önce bir isim bulalım da sonrasında yavaş yavaş hikayemizi anlatmaya başlayalım. Haftaya görüşmek üzere…