Ekipler, yeni yıl için gıda denetimlerini arttırarak, İlçede faaliyet gösteren pastane, tatlı ve börek imalathanelerin genel temizliği ve gıdaların son kullanma tarihleri kontrol ettiler.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeni yıl nedeniyle üretimin fazla olduğu tatlı ve börek imalatlarını yapan iş yeri ve pastaneleri denetleyerek, işyerinin genel temizliği, çalışanların hijyen koşullarına uyumu ve kıyafetleri, kullanılan gıda maddelerinin son kullanma tarihleri kontrol edilerek, işletme sahiplerine uyulması gerek kurallar hakkında da genel bilgiler verildi. Denetimlerde eksiklikler tespit edilen işyerlerine uyarılarda bulunuldu.

Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretimi yapan işyerlerine rutin kontroller dışında bayram, yeni yıl gibi özel günler öncesi denetimlerini sıkılaştırıyor. Yapılan uyarılara rağmen, yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren, halk sağlığını önemsemeyen, gerekli hijyen koşulları taşımayan işyerlerine gerekli idari yaptırımlar uygulanarak, Ödemiş Belediye Encümenine sevk gerçekleştiriliyor.

Editör: Haber Merkezi