Haber: Dilek Ayvalı

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ağırladı. 

Başkan Yılmazlar Vali Köşger’i Beydağ Belediyesi girişinde karşıladı. Başkan Yılmazlar’ın makamında samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede ilk olarak Vali Köşger’in 1993 yılında ilçede Kaymakam iken ilkinin gerçekleşmesini sağladığı 1. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Festivali’ndeki arşiv görüntüleri Vali Köşger’e video ile izletildi. Ardından Beydağ’ın ekonomik potansiyeli değerlendirildi. Vali Köşger, Beydağ’ın önünü açacak, ilçede yetişen tarım ürünlerinin katma değerlerini arttıracak, ilçeyi daha iyiye götürecek projeler konusunda desteğinin altını çizdi. Başkan Yılmazlar da Beydağ’da yürütülen projeler konusunda ayrıntılı bir brifing verdi, Vali Köşger sunumun ardından 1993 senesinde Beydağ’da Kaymakamlık görevi yürütmesinden bu yana ilçedeki gelişmeleri yakından gördü.

Görüşmede 1993 senesinde Vali Köşger’in Kaymakamlık zamanında Beydağ Belediye Başkanı olan Enver Kırcan da hazır bulundu, güzel diyalogların olduğu hoş sohbet gerçekleşti. Ardından Başkan Yılmazlar Vali Köşger’e bir fotoğraf albümü hediye edip kendisine Beydağ’da ayrı bir yeri olduğu için tüm hemşehrileri adına ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ takdim etti.

Alan gezisi sırasında Başkan Yılmazlar proje aşaması gerçekleşen, ihalesi yapılan ve yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan Beydağ Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Pazaryeri alanını gösterip Vali Köşger’e bilgi verdi. Ardından çarşı meydanında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Vali Köşger oturup çay içerek sohbet etti. 

Görüşme sonunda Başkan Feridun Yılmazlar ve Vali Köşger, restore çalışması devam eden ve tamamlandığında ilçe tarihine ışık tutacak olan Beydağ Kalesi’ni gezdi, Vali Köşger Kale’nin tarihi hakkında ayrıntılı bilgi aldı. 

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar Valiler Kararnamesi ile Aydın Valiliği’nden İzmir Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger’e 5 Ağustos’ta hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi