Haber: Dilek Ayvalı

Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün sivil olarak yaptığı denetimlerde şüpheli M.K.’nın 10 Dönümlük tarlasını kanalizasyon suyu ile suladığı iddia edildi.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in bilgisi ve Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça' nın sevk ve idaresinde tarlaya baskın yapan Zabıta Ekipleri şüpheli M.K hakkında belediye mevzuatları çerçevesinde tutanak tutarak kanuni işlem başlattı. Şüpheli M.K. ayrıca para cezası da aldı. Ayrıca tarla üzerinde bulunan brokoli, karnabahar, domates ve patlıcan gibi mahsuller de toplanmadan, olduğu yerde sürülerek imha edildi.

İnsan sağlığı ile oynamanın vicdansızlık olduğunu ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, vatandaşların sağlığı ile oynayanların en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti. Başkan Çiçek "Kanalizasyon, ev ve sanayi atıklarının karıştığı sularla veya direk bu atık suların tarımsal üretimde kullanılmasının insan ve çevre sağlığı açısından sakıncalı olması bir yana insan hayatına bile son verebilir. Bu konuda duyarlı davranan zabıta personelime teşekkür ediyorum" dedi.


 

Editör: Haber Merkezi